Tisztújítás a baróti MPP-nélNagy István a polgáriak régi-új elnöke

2010. július 26., hétfő, Közélet

A város polgármesterét, Nagy Istvánt választották a Magyar Polgári Párt baróti szervezete elnökének. A péntek esti tisztújító közgyűlésen a vezetőségbe jóformán kivétel nélkül olyanokat választottak, akik a polgármester közvetlen társaságához tartoznak. Az elődszervezetben, a Magyar Polgári Szövetségben, majd az MPP létrehozásánál bábáskodók közül hírmondó sem maradt.

Nagy István szerint a most megválasztottak nem kerülnek hivatalszerűen a két év múlva esedékes helyhatósági választások alkalmával a tanácstaglista elejére. Elsődleges feladatuk egy olyan csapat kialakítása, amely képes lesz megnyerni a polgármester-választást, a képviselő-testületben pedig többséget szerezni. A tisztségeket elnyerők közül többen nem is vettek részt az eseményen.

Mivel az ötvenkilenc bejegyzett tagból csak huszonkilenc jelent meg, negyven percnél nagyobb késéssel kezdődött az ülés. Nagy István bevezetőként elmondta, a baróti szervezetnek jelentősége révén az elnök és alelnök mellett öt elnökségi taghoz van joga, de ő jelölheti a megyei vezetőségbe az Erdővidéket képviselő, illetve az ifjúsági elnök személyét is.

Újdonságként említette, hogy az elnökségi tagok feladata lesz a Baróthoz tartozó falvak szervezeti életének megszervezése is, munkájukhoz pedig saját belátásuk szerint választhatnak segítőt a közösség tagjai közül. Az elmúlt két esztendőt értékelvén úgy fogalmazott, bár az RMDSZ mindenféle szinten megpróbálta ellehetetleníteni a jobboldalt, baróti és erdővidéki szinten is meglehetősen sikeres munkát sikerült folytatniuk, legtöbbször pedig méltó ellenfelei voltak a sokkal gazdagabb és jó kapcsolati rendszerrel rendelkező szövetséggel szemben. A sikerek közt említette a március 15-i, a június 4-i, az október 23-i megemlékezések megszervezését, az Önrendelkezési harcunk két évtizede című szimpóziumot és az elmúlt hetekben végzett gyűjtést a magyarországi árvízkárosultak érdekében. A tagság építését fontosnak tartja, de, mint mondta, nem akartak abba a hibába esni, hogy „fölösleges" emberekkel töltsék fel soraikat, hiszen elsősorban nem a szám fontos, hanem az, hogy olyanokkal dolgozzanak, akikben ott a hit, hogy másként is lehet, mint az elmúlt évtizedekben.

Az elnöki tisztségre egyedül Nagy Istvánt javasolták, alelnöknek Szilágyi Sándort, ifjúsági elnöknek Zsombori Csabát választották. A megyei vezetőségben Kisgyörgy Tünde tevékenykedhet — egyikük esetében sem hozták nyilvánosságra, hogy valójában hány szavazattal is nyerték el tisztségüket —, elnökségi tag lett Málnási Csaba (26 vokssal), Gyulai Sándor (25), Kádár Edit (23), Bocz Zoltán és Vass Csilla (20—20), póttagként Kolumbán Zoltán Csaba (19) és Kovács Antal tevékenykedhet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-07-26: Közélet - Farkas Réka:

Közép-európai viszonyok és az autonómia (Orbán—Băsescu—Tőkés előadás Tusványoson)

Jó a román—magyar viszony, most őszinte, mert érdekből táplálkozik — mondta szombaton Tusnádfürdőn Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki Traian Băsescu államelnök és Tőkés László EP-alelnök társaságában tartotta meg a XXI. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor záróelőadását. Băsescu szerint a feszültségmentes, kiegyensúlyozott kapcsolat a térség fejlődésének záloga, Tőkés László az autonómiák megvalósításában látja a jövőt. Bár az Európa Parlament alelnöke kezdte a beszédek sorát, Orbán és Băsescu udvariasan megkerülte a kényesnek ítélt témát, globális és Közép-Európát érintő kérdéseket feszegettek, a román államelnök pedig az egész naprendszerre kitágította mondandóját.
2010-07-26: Közélet - Iochom István:

Ünnepi játszótéravatás (Falunapok Kézdimárkosfalván)

Hatodik alkalommal szervezett falunapot a hét végén a szentkatolnai önkormányzat Barabás Miklós szülőfalujában. A rendezvény helyszíne, akárcsak az előző években, ezúttal is a sportpálya volt.