Falunapok KézdimárkosfalvánÜnnepi játszótéravatás

2010. július 26., hétfő, Közélet

Hatodik alkalommal szervezett falunapot a hét végén a szentkatolnai önkormányzat Barabás Miklós szülőfalujában. A rendezvény helyszíne, akárcsak az előző években, ezúttal is a sportpálya volt.

Erre az alkalomra Csernátontól Mátisfalváig három kilométeres útszakaszra új aszfaltszőnyeg került. Tusa Levente, Szentkatolna község polgármesterének szombati megnyitója után a szabadtéri színpadon a helybeli Barabás Miklós I—IV. osztályos iskola és a kézdimartonfalvi iskola tanulói léptek fel cigány- és modern tánccal, majd a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes (képünkön) és a hatolykai Fejér Lilla, Misa és Mara szórakoztatta a márkosfalviakat. A szombati nap éjszakába nyúló utcabállal ért véget, a talpalávalót Jakab Barna és zenekara biztosította.

A Vinczi Botond lelkipásztor által tartott ünnepi istentisztelet jelentette a falunapok vasárnapi folytatását, ezt követően pedig a Barabás Miklós-szobor közelében felavatták a szentkatolnai polgármesteri hivatal által készíttetett új játszóteret. A falubeliek minifoci-bajnokságon, sakkversenyen, kötélhúzáson mérték össze tudásukat-erejüket, kisállat-kiállításon mustrálgatták a felhozatalt. Délutánra a helyszínre érkezett Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere, Magyarország volt washingtoni nagykövete is.

A székelyudvarhelyi Ég és Föld együttes koncertezett, majd Vindy Zoltán Erika-slágereket énekelt. Az idei falunapok hajnalig tartó mulatsággal zárultak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-07-26: Közélet - Hecser László:

Nagy István a polgáriak régi-új elnöke (Tisztújítás a baróti MPP-nél)

A város polgármesterét, Nagy Istvánt választották a Magyar Polgári Párt baróti szervezete elnökének. A péntek esti tisztújító közgyűlésen a vezetőségbe jóformán kivétel nélkül olyanokat választottak, akik a polgármester közvetlen társaságához tartoznak. Az elődszervezetben, a Magyar Polgári Szövetségben, majd az MPP létrehozásánál bábáskodók közül hírmondó sem maradt.
2010-07-26: Máról holnapra - Csinta Samu:

Tusványosi érdekegyeztetés

Haverkodó, nevetgélős, mégis fontosnak szánt és annak is tekinthető politikusi pengevillantás zárta Tusványost. Akárcsak tavaly, mondhatnánk, mégis, zongorázni lehetne a különbséget. Míg egy évvel korábban a székelység autonómiakérdésének felvetését Traian Băsescu zseniális rögtönzéssel, a témában járatlan anyaországi hölgy színpadra szólításával súlytalanította el, idén a román államelnök igencsak megrekedt Orbán Viktor és Tőkés László szorításában.