Orbán Viktor Gelencén

2010. július 27., kedd, Közélet

A tusványosi nyári szabadegyetemen tartott előadását követően Orbán Viktor miniszterelnök és kísérete szombaton 19.30 óra körül érkezett Gelencére, a Ladia falurészen a 471. szám alatti Jancsó-udvarházhoz régi barátja, dr. Szász Károly közgazdász, a magyarországi Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének meghívására.

Orbán Viktort a kúria udvarán szilvapálinkával, kürtőskaláccsal kínálták, mielőtt vacsorához ült volna a köszöntésére megjelent ladiabeli lakókkal is elbeszélgetett. Az udvarház nappalijában az éjszakába nyúló zártkörű, kötetlen beszélgetésen többek között Tamás Sándor megyeitanács-elnök, Szakács Tibor polgármester, Bereczi István plébános, Kovács Zsuzsanna iskolaigazgató és Tulit Attila volt jelen. Mint kiderült, a barátinak szánt találkozóra Tamás Sándor sem volt hivatalos, megyegazdaként szegődött a vendég kíséretébe és értesítette a hozzá közelálló sajtót, hogy megörökítsék a magyar miniszterelnökkel. Orbán Viktor az éjszakát a Jancsó-kúriában töltötte, ahonnan vásárnap reggel 9 óra után indult haza. Szakács Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta: meghívta november 5-ére, Szent Imre-búcsúra a magyar miniszterelnököt, aki elfogadta a meghívást. (H.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-07-27: Magazin - :

Szenzációs lelet Kelet-Szerbiában

A vadászat istennőjével, Dianával összefüggő, rendkívüli szépségű márványszobrot tártak fel német és szerb régészek Kelet-Szerbiában, a gamzigradi Felix Romuliana császári palota területén.
2010-07-27: Közélet - :

Koszovópánik

Az alábbiak pontosabb megértése miatt kénytelen vagyok a TP hűséges olvasóinak bevallani: egy másik galaxisban Tőkés László EP-alelnök sajtófőnökeként is tevékenykedem. Ebben a minőségemben elég sokszor hívnak ismeretlen telefonszámról, és munkahelyi kötelességem lehetőleg az összesre válaszolni.