Üzletember-találkozó Európa kulturális fővárosábanÚjrafogalmazott Monarchia

2010. július 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az Osztrák—Magyar Monarchia idején alapított Közép-Európai Kereskedelmi Kamara új tartalommal való megtöltését célozza az a kongresszus, amelyet szeptember 10-én szerveznek Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat keretében. A háromszéki érdeklődők a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához folyamodhatnak további információkért.

Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Ukrajna, valamint a részvételi szándékát jelző Törökország részéről várnak üzletembereket a kongresszusra. A tanácskozás fontosabb tervezett célszegmensei: környezeti ipar, egészségipar, kreatív ipar, élelmiszeripar. A rendezvény fő célkitűzése a nyugat-európai és a közép-európai kereskedelmi és kommunikációs hálózat újjáépítése, és abból a felismerésből fakad, hogy a történelmi-földrajzi közelség, a szorosnak tűnő kapcsolatok ellenére a kétoldalú kereskedelem eredményei immár rendszeresen várakozáson alul maradnak.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network és a b2fair hálózat közös szervezésében megrendezendő üzletember-találkozó kiváló lehetőséget biztosít a résztvevőknek arra, hogy megismerjék a közép-európai piacot, és üzleti partnerre találjanak, bővítsék ügyfélkörüket. Lehetőség nyílik, hogy a közép-európai és helyi cégekkel, szakemberekkel találkozzanak a felsorolt ipari szektorokból. A résztvevők tárgyalásokat kezdhetnek, és megtalálják azokat a pontokat és területeket, ahol hatékonyan együttműködhetnek.

A 150 eurós regisztrációs díj ellenében az érdeklődők érkezéskor teljes információs csomagot kapnak a személyre szabott találkozók időpontjával. Ugyanakkor a jelentkezők üzleti profiljának minőség-ellenőrzése is megjelenik az online katalógusban. Biztosítják a jelentkezők személyes találkozóinak, tárgyalási időrendjének rendszeres frissítését az esemény idején. Tolmácsolási szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, és rendelkezésre áll segítségnyújtási és tanácsadási szolgáltatás is.

A regisztrációs díj felét a b2fair visszautalja a vállalkozásnak a rendezvényt követő hatvan napon belül, ha a cég nem talált partnert a jelentkezők között.

A Közép-európai Üzletember-találkozón való részvétellel kapcsolatos információk elérhetőek a www.b2fair.com weboldalon a Central-European Business Meeting menüpont alatt — magyar nyelven is —, s ez egyben a regisztráció helye.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-07-28: Magazin - József Álmos:

Az Erzsébet park

1.
Előttem a park néhány évvel ezelőtti merész, sőt, átalakításnak is nevezhető, de annak évszázados jellegzetességeivel, hagyományaival összeférhetetlen terve s néhány fénykép, mely a későbbi kompromisszumos felújítási elképzelés egypár szép megvalósítását örökítette meg.
2010-07-28: Magazin - Kisgyörgy Zoltán:

Dr. Fazakas Sándor (Mementó)

Negyvenöt esztendővel ezelőtt hunyt el Debrecenben. Minden idők egyik legjelesebb háromszéki származású szemészorvosa, az orvostudomány kandidátusa és egyetemi magántanár volt.