Óriás szurikátaszobor

2010. július 28., szerda, Magazin

Tizenegy méteres szurikátaszobrot építettek szalmából Nagy-Britanniában Nantwich közelében.

A szalmaszobrászat hagyománya 1998-ra nyúlik vissza, ekkor hozták létre a londoni Millennium Dome (O2) mását — olvasható a The Daily Mail (http://www.dailymail.co.uk) online kiadásában. Azóta a helyi farmerek minden nyáron ,,szobrászkodnak" — megihlette már őket a brit Jodrell Bank Obszervatóriumban található Lovell-teleszkóp, amely 1955-ös üzembe helyezésekor a maga 76,2 méteres átmérőjével a világ legnagyobb csillagászati távcsövének számított. Tavaly 150. születésnapja tiszteletére a Big Bent alkották meg szalmából. Ám míg a korábbi szalmaszobrok kisebbek voltak az eredetinél, a szurikátaszobor a hús-vér négyujjú manguszta (Suricata suricatta) testméretének a harmincszorosa. A szobor egy majd kétméteres talapzaton áll, szemgödreiben pedig egy-egy lámpa világít. Az alkotást még januárban kezdték el tervezni, majd elkészült az acélváz, amelyet egy hónap alatt ,,tömtek ki" szalmával. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-07-28: Magazin - Kisgyörgy Zoltán:

Dr. Fazakas Sándor (Mementó)

Negyvenöt esztendővel ezelőtt hunyt el Debrecenben. Minden idők egyik legjelesebb háromszéki származású szemészorvosa, az orvostudomány kandidátusa és egyetemi magántanár volt.
2010-07-28: Magazin - :

William Faulkner hangfelvételei

A Virginiai Egyetem az interneten elérhetővé tette azokat a hangfelvételeket, amelyek az alatt a két év alatt készültek, amikor William Faulkner író az intézmény ösztöndíját élvezte az 50-es évek végén.