Bukott Ferihegy

2010. július 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Újra átvizsgálhatják a Budapestről induló repülők utasait a schengeni övezeten belüli reptereken, miután a Ferihegyi repülőtér elbukott az ENSZ egyik szervezete által végzett repülésbiztonsági vizsgálaton.

Egyes információk szerint a biztonsági személyzet az egyik ellenőrzésen egy álbombát is átengedett, és nem tett eleget az utasok átvizsgálására vonatkozó szabálynak sem. A reptéren több biztonsági szervezet is dolgozik, köztük a repülőtéri rendőrség, a Nemzetbiztonsági Hivatal ferihegyi kirendeltsége, illetve a Budapest Airport szakemberei. A hvg.hu szerint az utasbiztonsági ellenőrzések azért nem javultak az utóbbi időben, mert a biztonságért felelős szervek gyakran rivalizálnak egymással. Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője szerint akár 6—12 hétig is eltarthat ez a helyzet, és a kényelmetlenség Ferihegy jelenlegi utasforgalmának tizedét érintheti. A szóvivő azt is elmondta, hogy a vizsgálat során megállapított hiányosságokról még csak szóban értesültek, ezért még nem tudták kijavítani az összes hibát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-07-28: Pénz, piac, vállalkozás - :

Aktivisták a töltőállomáson

A Greenpeace környezetvédelmi csoport aktivistái megszállták tegnap a mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős BP több londoni töltőállomását.
2010-07-28: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hírbörze

Stagnál a turizmus
Az idegenforgalom hektikus alakulását regisztrálták Háromszéken a 2009-es év hasonló periódusához képest — derül ki a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adataiból. Május végéig terjedő adatok szerint a falusi turisztikai egységekben 21 százalékkal emelkedett az érkező vendégek száma, a szállodákban ez a mutató 4 százalékos növekedést mutatott. A panziók ugyanakkor 3 százalékos visszaesést könyveltek el. Az eltöltött vendégéjszakák tekintetében ugyanakkor 51,23 százalékos visszaesést jegyeztek.