Aktivisták a töltőállomáson

2010. július 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Greenpeace környezetvédelmi csoport aktivistái megszállták tegnap a mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős BP több londoni töltőállomását.

Az aktivisták cselekedetükkel környezetbarátabb politika folytatására akarják rábírni a vállalatot. Az akció szervezői szerint a BP összes londoni kútján gátolják az üzemanyag-ellátást. A vállalat úgy tájékoztatott, hogy húsz töltőállomást szálltak meg. A Greenpeace a vállalati vezérigazgató távozásának híréhez, valamint a cég második negyedéves — rekordösszegű veszteséget elkönyvelő — jelentéséhez időzítette a BP által felelőtlennek nevezett akciót.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-07-28: Pénz, piac, vállalkozás - :

Távozik a British Petroleum vezérigazgatója

Visszavonulása után évente 600 000 fontos (több mint 3 millió lejes) nyugdíjra számíthat Tony Hayward, a mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős British Petroleum (BP) októberben leköszönő vezérigazgatója. Hayward októberi távozását tegnap a BP hivatalosan is megerősítette, utóda az amerikai Bob Dudley lesz.
2010-07-28: Pénz, piac, vállalkozás - :

Bukott Ferihegy

Újra átvizsgálhatják a Budapestről induló repülők utasait a schengeni övezeten belüli reptereken, miután a Ferihegyi repülőtér elbukott az ENSZ egyik szervezete által végzett repülésbiztonsági vizsgálaton.