Nagytakarítás önkéntesekkel

2010. július 29., csütörtök, Közélet

Az egész megyét átszelő útvonalakon szerveznek nagyszabású takarítást önkéntesek bevonásával egy olyan európai kezdeményezés részeként, amely két évvel korábban Észtországból indult.

A Let’s do it Romania kezdeményezés célja a gyakorlatilag törvénytelenül működő szeméttelepek felszámolása. Kelemen Éva, a tervezet megyei koordinátora Demeter Ferenccel és Emil Pantelimon szervezővel, valamint Tóth Birtan Csaba Tega-vezetővel együtt elmondta: a takarítás mellett az akció célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a környezetre. Szeptember 25-én országszerte nagytakarítás zajlik tehát, eddig mintegy tizenkétezer önkéntes jelezte részvételét, a háromszéki szervezők a www.letsdoitcovasna.wordpress.com címen várják az érdeklődők jelentkezését. Már feltérképezték, hol a legnagyobbak a gondok a megyében, ám az árvizek miatt ezt a munkát elölről kell kezdeniük. Megpróbálják bevonni az önkormányzatokat és más intézményeket is, a megyei könyvtár, az Árkosi Művelődési Központ, a környezetvédelmi hivatal már jelentkezett, de a brassói opera is támogatja a kezdeményezést. (Farcádi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-07-29: Közélet - :

Szárazra tett játszóterek

Az immár állandósult esős időben, ha olykor órára, kettőre kisüt a nap, s a szünidejében a négy fal közé kényszerült gyerek lemenne ― sőt, küldik is ― a tömbházak közti játszótérre, még a következő eső kezdete előtt ázottan és csatakosan tér haza.
2010-07-29: Közélet - :

Támogatás a környezetmérnöki szaknak

Újabb magyarországi adományok gazdagítják a Babeş—Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi környezetmérnöki szakát.