Szárazra tett játszóterek

2010. július 29., csütörtök, Közélet
Az immár állandósult esős időben, ha olykor órára, kettőre kisüt a nap, s a szünidejében a négy fal közé kényszerült gyerek lemenne ― sőt, küldik is ― a tömbházak közti játszótérre, még a következő eső kezdete előtt ázottan és csatakosan tér haza.

Mert a játszótereken is, mint mindenütt, hol kisebb mélyedés akad, csupa tócsa, pocsolya gyűl meg, az elázott föld képtelen elinni már a legkisebb mennyiségű vizet is. Ennek a jelenségnek az elhárításán dolgoznak a sepsiszentgyörgyi kertészet munkatársai, alagcsövezést végeznek a játszótereken, hol előszeretettel gyűl fel az esőlé, ott árkot ásnak, lyukacsos csövet fektetnek bele, melyet a legközelebbi csatornavezetékhez csatlakoztatnak, kővel, majd kaviccsal töltik fel az árkot. Az eredmény kielégítő, azokon a játszótereken, ahol az elmúlt napokban alagcsöveztek, immár szárazon élvezhetik a gyerekek a kevéske nyári időt. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-07-29: Közélet - Bokor Gábor:

Áll a bál Kommandón

Javában zajlik a tizenkettedik alkalommal megszervezett kommandói cigányfolklórtábor. Délelőttönként a kultúrotthonban szól a zene, ropják a táncot, a vigasság este az iskola udvarán, tábortűz mellett folytatódik.
2010-07-29: Közélet - :

Nagytakarítás önkéntesekkel

Az egész megyét átszelő útvonalakon szerveznek nagyszabású takarítást önkéntesek bevonásával egy olyan európai kezdeményezés részeként, amely két évvel korábban Észtországból indult.