Labdarúgás, I. ligaHolnap kezdődik a 2. forduló

2010. július 29., csütörtök, Sport
Holnap kezdődik a 2. forduló, hogy aztán négy napon át lázban tartsa a szurkolókat. Mert már az első fordulóban elkezdődött az erőviszonyok kirajzolódása.

Úgy tűnik, az újoncok — a Kolozsvári Egyetem, a Brăneşti-i Győzelem, a Marosvásárhelyi FCM és a Bukaresti Sportul — nem készültek fel kellően az I. ligára. Brăneşti és a Sportul egyetlen ,,vendégmunkást" sem igazolt, Marosvásárhely és az Egyetem felduzzasztotta ugyan keretét behozott játékosokkal, de hogy azok milyen szintűek, azt bizonyítja a tény: Nyugat-Európán át Romániáig jutottak, egyetlen nyugati bajnokság sem kapcsolta le őket. Na de menjünk tovább, s mondjuk el, hogy az első fordulóban a tavalyi nagyok sem ,,dobták magukat", vagy mert még nem érzik a játékot, vagy mert még keresik önmagukat, vagy mert még nem rázták ki magukból a hosszú szünidő kényelmét, lustaságát... vagy... vagy... Tény, hogy ,,szenvedtek" az első fordulóban az idegenbeli pontszerzés ellenére vagy mellett. Az első forduló azt súgta, hogy a négy újonc igencsak érdekelt lesz a kiesési ,,vitában", a dobogóra, arra az ,,egy fókára" sok az ,,eszkimó".

A 2. forduló nyitányát a Duna partján játsszák, Galaci Acél—Tg. Jiu, aztán még aznap Vaslui—Marosvásárhely talákozóra kerül sor, itt két vesztes méri össze erejét, hogy igazolja, több van benne, mint amennyit az első bajnokin kiadott magából. Aztán a következő két napon ,,felgyorsulnak" az események: szombaton: Beszterce—Astra, Steaua—Craiova, Urziceni—Rapid, ez utóbbi lesz kétségtelenül a forduló rangadója, vasárnap: Gázmetán—Temesvár, Brassó—Kolozsvári Egyetem, Dinamo—Sportul, és végül jön a záróakkord, a CFR—Beszterce találkozó. Az első forduló alapján a mérkőzések nagyrészt egyesélyesek, azaz a házigazdák győzelmét sejtetik. Na persze, meglepetés történhet, benne van a pakliban. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-07-29: Család - :

Ha a rokonom stresszel

A szakirodalom és a népszerű irodalom is széles körben foglalkozik azzal, hogy mit tehetünk a bennünket ért stressz ellen. A stresszhelyzetnek kitett embereken a környezet sokszor hamarabb veszi észre annak hatásait, tüneteit, mint maga az érintett. Ilyenkor a család több módon reagálhat: átveszi a stresszt, és a család egyik, majd másik, majd összes tagja ideges lesz; néhányan rezignáltan kívül helyezkednek a kérdésen, és minimálisra csökkentik a kapcsolatot.
2010-07-29: Sport - :

Elkészültek a csoportbeosztások (Kosárlabda)

A Román Kosárlabda-szövetség elkészítette az utánpótlás-bajnokságok csoportbeosztásait, és megnevezték a finálék helyszínét, valamint a tornák időpontját.