Sportvilág

2010. július 29., csütörtök, Sport

* Labdarúgás. A spanyol U19-es válogatott 3―1-re legyőzte Angliát a korosztályos Európa-bajnokság elődöntőjében, így bejutott a franciaországi torna fináléjába, amelyben a Franciaország―Horvátország összecsapás győztesével találkozik majd: Spanyolország―Anglia 3―1, gólszerzők: Pacheco (12.), Keko (34.), Canales (56.), illetve Bostock (37.). Nos, a spanyol válogatott után a házigazda Franciaország is bejutott a döntőbe az U19-es Európa-bajnokságon, miután 2―1-re legyőzte Horvátországot: Franciaország―Horvátország 2―1, góllövők: Kakuta (37.), Bakambu (83.), illetve Ademi (4.).

* Bajnokok Ligája. Bajnokok ága: Sparta Praha (cseh)―Lech Poznan (lengyel) 1―0 (0―0), TNS (walesi)―RSC Anderlecht (belga) 1―3 (0―2), Omonia Nicosia (ciprusi)―Salzburg (osztrák) 1―1 (0―1), Liteksz Lovecs (bolgár)―MSK Zilina (szlovák) 1―1 (0―0). Nem bajnokok ága: Dinamo Kijev (ukrán)―Gent (belga) 3―0 (1―0), Unirea Urziceni (román)―Zenit (orosz) 0―0.

* Kézilabda. Mannheimben 8541 néző előtt lejátszották a Rhein-Neckar Löwen―Világválogatott gálamérkőzést a fiatalon tragikusan elhunyt német-ukrán kézilabdázó, Oleg Velikij emlékére. Az összecsapásra meghívták Iváncsik Gergőt is, aki Karol Bieleckihez hasonlóan három gólt dobott a találkozón. A lengyel játékos néhány napja, a Horkheim elleni meccsen hat héttel azután játszott, hogy egy sérülés következtében elveszítette bal szeme világát. A mannheimi jótékonysági találkozón a jelen legjobbjai mellett korábbi nagyságok ― mint Stefan Kretzschmar ― is pályára léptek. A mérkőzés teljes bevételét Velikij családjának ajánlották fel. A jótékonysági mérkőzés: Rhein-Neckar Lö­wen―Világválogatott 31―34 (17―16). Rhein-Neckar Löwen: Szmal, Fritz―Schmid 2, Gensheimer 3/1, Roggisch, Rigterink, Tkaczyk 5/1, Bielecki 3, Lund, Gunnarsson 2, Russ 3, Müller 4, Myrhol 3, Groetzki 1, Abt 1, Cupic 4/2. Világválogatott: Landin, Alilovic―Seib 2, Iváncsik G. 3, Harbok 1, Schwarzer 5, Selmenko, Filip 6/3, Jurasik 3/1, Stephan, Klimovets 3, Spellerberg, Zeitz, Karabatic 3, Hens 1, Nikolic 2, Balic 4. Az Európai Kézilabda-szövetség székhelyén Bécsben kisorsolták a 2011-es brazíliai világbajnokság európai selejtezőcsoportjait. Magyarország és Románia a többi Eb-résztvevőhöz hasonlóan kiemelt, így nem vett részt a sorsoláson. Íme a csoportok:

1. csoport: Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Nagy-Britannia, Ciprus

2. csoport: Macedónia, Svájc, Görögország, Azerbajdzsán

3. csoport: Fehéroroszország, Törökország, Portugália, Finnország

4. csoport: Csehország, Litvánia, Olaszország, Bulgária.

A 2011-es világbajnokságra Európából Oroszország mint címvédő már kvalifikálta magát. Az Európa-bajnokságról további három válogatott jut még ki a 2011. december 3. és 18. között rendezendő brazíliai vb-re. A 16 Eb-résztvevőből a maradék 12 együttes a selejtezőcsoportok négy győztesével együtt jövő év júniusában ki-ki mérkőzésen dönt a további nyolc európai helyről. A rájátszás-párharcokat 2010. december 19-én sorsolják a dániai Herningben. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-07-29: Sport - :

A hét vége sporteseményei

Félmaraton, labdarúgás és triatlon — ez a hét vége sportkínálata Háromszéken.
2010-07-29: Sport - :

Európa-bajnokság (Atlétika)

A barcelonai Európa-bajnokság első versenyapjának második döntőjét a női súlylökők vívták. Tegyük hozzá mindjárt az elején, a női súlylökés ,,orosz" versenyszám.