Forgalomkorlátozás hídjavítások miatt

2010. július 30., péntek, Közélet

A következő időszakban 13 hidat javítanak meg a 12-es országút Sepsiszentgyörgy és Sepsibükszád közötti szakaszán — áll Kovászna Megye Tanácsának tegnapi közleményében.

A munkálatok miatt az útvonalon forgalomkorlátozásra lehet számítani. A megyei önkormányzat képviselői és az érintett települések polgármesterei nemrég találkoztak az út felújítását végző UMB Spedition cég, valamint az Országos Útügyi Vállalat vezetőivel, hogy a rehabilitáció ütemtervéről egyeztessenek. Jelenleg a Sepsiszentgyörgy és Sepsibükszád közötti útszakaszon a településeken belül méréseket végeznek, hogy a csatornázások befejeztével megbírja-e az út a terhet, azt követően kezdenek neki a falvakon az aszfaltozásnak. Mint ismeretes, a 12-es országút korszerűsítése tavaly kezdődött, a települések közötti részeket aszfaltozták le, idénre maradt a sepsiszentgyörgyi, falvakon belüli szakaszok, a hidak felújítása. Az Olt menti településeken zajló vízellátási és csatornázások ütemtervét még tavaly összehangolták a 12-es országút korszerűsítési munkálataival, hogy majd ne kelljen feltörni az új aszfaltréteget. (Farcádi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-07-30: Közélet - :

Pillepalack-begyűjtés a folyók mentén

A folyók, patakok árterületére tetemes mennyiségű pillepalack került ki a fősodrásból, a védőgátak lankásabb területeire. Lesznek-e, akik az áradások levonulása után összegyűjtsék, hogy ne kerülhessenek vissza újra a folyók medrébe? (sylvester)
2010-07-30: Nyílttér - :

Az utca hangja

NAGY LAJOS, Sepsiszentgyörgy. A Băsescu államfő tusványosi útja előtti napokban hirtelen nagy sürgés-forgás támadt a már évek óta elhanyagolt Olt-hídon is: a fél úttesten lezárták a forgalmat, kátyúkat aszfaltoztak, még a nagy keresztirányú repedést is betömték. Úgy dolgoztak, hogy csuda, ahogy valamikor szokás volt a magas rangú vendégek látogatásának előkészítésére.