Az utca hangja

2010. július 30., péntek, Nyílttér

NAGY LAJOS, Sepsiszentgyörgy. A Băsescu államfő tusványosi útja előtti napokban hirtelen nagy sürgés-forgás támadt a már évek óta elhanyagolt Olt-hídon is: a fél úttesten lezárták a forgalmat, kátyúkat aszfaltoztak, még a nagy keresztirányú repedést is betömték. Úgy dolgoztak, hogy csuda, ahogy valamikor szokás volt a magas rangú vendégek látogatásának előkészítésére.

DÁVID ÁRPÁD, Málnásfürdő. Az ivóvíz bevezetése 2009-ben nagyon jó és áldott dolog volt, de sajnos nem fejeződött be a rendszer kiépítése, a csatornát csak az utcákban fektették le, a házakhoz nem kötötték be, mert nincs ülepítő. Így hát a szennyvizet oda öntjük, ahova lehet — vajon meddig? Dicséretet érdemel a polgármesteri hivatal a borvízkúrára szánt épület miatt is, ezt még idén befejezhetik egy kis igyekezettel, türelmetlenül várják már a betegek és a vendégek. Azonban erre is vetül árnyék, a szomszédos szálloda nem működik, pedig jó néhány helybelinek munkát adhatna. Jó lenne, ha erre kötelezni lehetne a tulajdonost, vagy legalább megtudni, hogy miért zárta be és hanyagolta el a létesítményt, mofettáival és minden egyébbel. Végezetül pedig jó lenne, ha az RMDSZ központi vezetősége a székelység érdekeit szolgálná, és nem a Demokrata Liberális Pártéit.

BORBÉLY ZOLTÁN, Sepsiszentgyörgy. Július 23-án, pénteken vittük be hétéves kisfiunkat a helyi kórházba mandulaműtétre, melyet Albert doktornő végzett el (akinek egyúttal köszönetet mondunk odaadásáért és kedvességéért, és természetesen az osztályon dolgozóknak is). Vasárnap már haza is engedték a gyereket, azonban a kapunál egy román nemzetiségű kapus nem akart beengedni autóval arra az öt percre, amennyi alatt bepakoltam volna a csomagokat és a fiamat az édesanyjával együtt. Hat lejt kellett volna fizetnem öt percért, amikor az van kiírva a kapuhoz, hogy fél óráért kell fizetni hat lejt, ha jól emlékszem. Elhiszem, hogy a megyei kórháznak is megvannak a maga törvényei, de ez a tarifa már rablás. Vagy talán a kedves kapusunk egy kis mellékkeresetre szeretett volna szert tenni? Nem tudom, de figyelmébe ajánlanám a kórház vezetőségének ezt a tényt. Ez szemtelenség volt a fiatalember részéről. Kár, hogy ilyen alkalmazottak is vannak a kórházban.

BALÁZS ÉVA, Sepsiszentgyörgy. Az Europiacon dolgozom, ezért naponta szemet szúr a Trident Áruház melletti elhanyagolt, bozótos terület. Tetemet is rejthet a sok gyom, mert erős bűz érezhető helyenként. Felhívtam a Tegát, ki is jött egy fiatalember, vonogatta a vállát, nekik ide nincs szerződésük, nem tudja, kié a földdarab. Hát a városházán csak tudják, miért nem büntetik meg a tulajdonost? Lehetne ott játszótér, parkoló, sportpálya, akármi...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-07-30: Közélet - :

Forgalomkorlátozás hídjavítások miatt

A következő időszakban 13 hidat javítanak meg a 12-es országút Sepsiszentgyörgy és Sepsibükszád közötti szakaszán — áll Kovászna Megye Tanácsának tegnapi közleményében.
2010-07-30: Nyílttér - :

Látogatás a kutyamenhelyen

Véletlenül értesültem az egyik helyi rádióadóból (főzés közben hallgatom néha, bár a gyomrom felfordul a reklámoktól, de különösen attól, ahogyan a híreket beolvassák, és az utolsó szótagot nyomatékosítják, ami sajnos egyre elterjedtebb gyakorlat, s nem tudom, miért gyalázzák így meg a magyar nyelvet), hogy létezik városunkban, vagyis Szépmezőn egy kutyamenhely.