Háromszék az Ördögkatlanban

2010. július 31., szombat, Közélet

Háromszék is bemutatkozik a magyarországi Ördögkatlan Fesztiválon: térségünk kulturális sajátosságait zenészek, színészek, írók, fotósok közvetítik.

A rendezvényen minden évben meghívottként részt vesznek egy-egy határon túli régió képviselői, tavaly a vajdaságiakat hívták meg. A háromszéki kulturális élet egyfajta keresztmetszetét próbáljuk megmutatni a Pécs szomszédságában augusztus 4—8. között tartandó Ördögkatlan Fesztiválon — közölte érdeklődésünkre Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező. A háromszékiek Palkonya faluban lépnek fel, a Tamási Áron Színház Cimborák bábtagozata két előadással mutatkozik be, Kolcsár József pedig bemutatja Zabhegyező című egyéni előadóestjét, a zenekarok között szerepel a Nemez, Folker, Kalagor. Az irodalmi szekcióban a Székelyföld kulturális folyóiratot három csíki írótársával együtt Fekete Vince mutatja be. Lázár-Prezsmer Endre azt is elmondta, az Ördögkatlan Fesztivál mintájára Sepsiszentgyörgy környékén is szeretnének hasonló kulturális rendezvényt kezdeményezni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1435
szavazógép
2010-07-31: Közélet - Farkas Réka:

Külföldi hírek

Összeomlás szélén Görögország
Hatodik napja tart Görögországban a teherautó-sofőrök sztrájkja, amelynek következtében súlyos üzemanyaghiány alakult ki, és akadozik az élelmiszer-ellátás.
2010-07-31: Közélet - Váry O. Péter:

A Tamási Áron Színházat nem érinti a leépítés

Az országos megszorító rendelkezések értelmében a sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak ― alárendelt intézményeivel együtt ― az eddigi 447-es létszámkeret helyett 423 alkalmazottja maradhat, a leépítéseket az utóbbi évben zárolt munkahelyek megszüntetésével oldották meg, de egyúttal alkalmazott is az önkormányzat tucatnyi művészeti személyzetet.