A Tamási Áron Színházat nem érinti a leépítés

2010. július 31., szombat, Közélet

Az országos megszorító rendelkezések értelmében a sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak ― alárendelt intézményeivel együtt ― az eddigi 447-es létszámkeret helyett 423 alkalmazottja maradhat, a leépítéseket az utóbbi évben zárolt munkahelyek megszüntetésével oldották meg, de egyúttal alkalmazott is az önkormányzat tucatnyi művészeti személyzetet.

Próbálták a létszámcsökkentést úgy megoldani, hogy személyeket ne érintsen, ezért szüntettek meg a be nem töltött állásokból 36-ot ― ismertette Antal Árpád András polgármester a városházán kidolgozott új személyzeti felépítést. A megszüntetett munkahelyek a személyi nyilvántartónál, a polgármesteri hivatalban, a kertészetnél, a sport- és szabadidőrészlegnél, a két színháznál és a Kónya Ádám Művelődési Háznál találhatóak, be nem töltött állások továbbra is maradnak, hiszen jelenleg 376 alkalmazottat foglalkoztat az önkormányzat. Ami az alkalmazást illeti, a mostanáig a Háromszék Táncegyüttes szárnyai alatt működő M Stúdió tizenkét tagját vette át a Tamá­si Áron Színház, ez az alkalmazás úgy vált lehetségessé, hogy a municípiumok szövetségének a művelődési minisztériummal közösen sikerült elérnie, az 1989 előtt létesített, most önkormányzati fenntartással működő művelődési intézményeket ne érintse a kötelező leépítés. Sepsiszentgyörgyön csupán a Tamási Áron Színház került ebbe a kategóriába, az Andrei Mureşanu Színház az 1987-ben alapított román tagozatból vált önálló intézménnyé 1992-ben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1433
szavazógép
2010-07-31: Közélet - Mózes László:

Háromszék az Ördögkatlanban

Háromszék is bemutatkozik a magyarországi Ördögkatlan Fesztiválon: térségünk kulturális sajátosságait zenészek, színészek, írók, fotósok közvetítik.
2010-07-31: Közélet - Szekeres Attila:

Cigarettacsempészeket kaptak el

Rohamrendőrök A SZERZŐ ARCHÍV FELVÉTELE
Két sepsiszentgyörgyi lakásban tartott házkutatást a szervezett bűnözés és terrorizmusellenes országos hatóság (DIICOT) tegnap hajnalban. A rohamosztag tagjai bűnszervezetben elkövetett cigarettacsempészés alapos gyanújával két helybeli férfit őrizetbe vettek, és a suceavai ügyészségre szállították kihallgatásra.