Cigarettacsempészeket kaptak el

2010. július 31., szombat, Közélet

Rohamrendőrök A SZERZŐ ARCHÍV FELVÉTELE

Két sepsiszentgyörgyi lakásban tartott házkutatást a szervezett bűnözés és terrorizmusellenes országos hatóság (DIICOT) tegnap hajnalban. A rohamosztag tagjai bűnszervezetben elkövetett cigarettacsempészés alapos gyanújával két helybeli férfit őrizetbe vettek, és a suceavai ügyészségre szállították kihallgatásra.

A DIICOT Suceava megyei osztálya a fővárosban és három megyében tartott ötven egyidejű házkutatást, ötvenöt gyanúsítottat őrizetbe vettek, és Suceavára kísérték. Az ügyészek cigarettacsempész bűnszervezethez vezető szálakat göngyölí­tettek fel. A cigarettát Ukarjnából és a Moldovai Köztársaságból csempészték át Suceava és Botoşani megyei határátkelőkön. Az ügyészség bizonyította, hogy a csoportosulás megszervezte az áru begyűjtését, raktározását, szétosztását, szállítását és a feketepiacon működő árusokhoz való elhelyezését. A házkutatások során 500 000 doboz különböző márkájú cigarettát foglaltak le. Csupán az elkobozott csempészáru által okozott kár ötmillió lejre rúg. A bűnszövetség feje a Ion Petrişor néven ismert 48 éves bukaresti Paul Iova.

Marius Vasile Cazac, a DIICOT Suceava megyei fiókjának főügyésze lapunk érdeklődésére elmondta, a két sepsiszentgyörgyi férfit tegnap Suceavára kísérték kihallgatás végett. A szakember nem kívánta megelőlegezni a döntést, de elmondta, a gyanúsítottak potom pénzen jutottak hozzá ukrajnai és moldovai zárjeggyel ellátott cigarettához, s azt a feketepiacon értékesítették.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1431
szavazógép
2010-07-31: Közélet - Váry O. Péter:

A Tamási Áron Színházat nem érinti a leépítés

Az országos megszorító rendelkezések értelmében a sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak ― alárendelt intézményeivel együtt ― az eddigi 447-es létszámkeret helyett 423 alkalmazottja maradhat, a leépítéseket az utóbbi évben zárolt munkahelyek megszüntetésével oldották meg, de egyúttal alkalmazott is az önkormányzat tucatnyi művészeti személyzetet.
2010-07-31: Közélet - Bokor Gábor:

Még egy lépés a kultúrotthonért

Minden városban kell lennie egy kultúrotthonnak, egy fürdővárosban különösképpen. Megalapozott és helyénvaló tehát ilyen célú hitel felvétele — hangzott a kovásznai helyi tanács legutóbbi gyűlésén. A városatyáknak arról kellett dönteniük, hogy folyamodjék-e a város 350 000 euró hitelhez az egykori moziépület felújítási költségei önrészének finanszírozásáért.