Íme az EMI

2010. július 31., szombat, Közélet

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az EMI-tábort augusztus 11—15. között a Gyergyó­szentmiklóstól a Békás-szoros felé vezető úton elhelyezkedő 3-as kilométerkőnél.

A tábor mottója: Legyen úgy, mint régen volt! Kiemelt témakörei: a magyar nemzetpolitika a Kárpát-medencében és a szórványmagyarság helyzete Erdélyben. A táborban különböző sátrakat húznak fel, mindeniknek lesz külön témája, amivel foglalkozik, pl. Előadósátor, Hagyományőrző sátor, Keskeny út sátor, EMI-sátor, Társalgósátor, Művészsátor, Gyereksátor, Film- és Borsátor, az idei év újdonsága lesz a Szórványért sátor. Idén koncertezik a Nemzet, Beatrice, Hungarica, Stratégia, Ismerős Arcok, Avatar, Edda, Dalriada, Piramis, Transylvania, Depresszió, Guillotine és No Sugar együttes. (Tódor Tímea)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1429
szavazógép
2010-07-31: Közélet - :

Önerőből javítanak Zabolán

Folyik a zabolai kultúrotthon és polgármesteri hivatal felújítása. A munkálat összértéke 300 000 lej körüli, és a tanács önerőből finanszírozza.
2010-08-02: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A sepsiszentgyörgyi Szé­kely Nemzeti Múzeum Gyárfás Jenő Képtárában kedden 18 órakor Bogdán László író megnyitja Nagy Tibor grafikus egyéni tárlatát. Há­zigazda: Sántha Imre Géza. A kiállítás augusztus 18-ig látogatható.