Mi, hol, mikor?

2010. augusztus 2., hétfő, Mi, hol, mikor?

Kiállítás

A sepsiszentgyörgyi Szé­kely Nemzeti Múzeum Gyárfás Jenő Képtárában kedden 18 órakor Bogdán László író megnyitja Nagy Tibor grafikus egyéni tárlatát. Há­zigazda: Sántha Imre Géza. A kiállítás augusztus 18-ig látogatható.

Segélykérés

Fekete-Bálint Szilárd, most négyéves kisfiúnál kilenc hónapos korában állapították meg a hallásvesztést, egyéves korára már hallókészüléket kapott. Az utóbbi három évben a kezelések ellenére is tovább romlott a hallása, mára csak egy cochleáris implantátum segíthet abban, hogy halljon és megtanulhasson beszélni. Az implantátum és a műtét, amit külföldön végeznének el, 26 000 euróba kerül, ami meghaladja a család anyagi lehetőségeit. Ezért fordulnak segítségért a közösséghez, hiszen egy-egy személytől a legkisebb támogatás is, ha sokan fogunk össze, sokra mehet. A Vöröskereszt által Fekete-Bálint Szilárd nevére nyitott számla száma: RO55RNCBO124038020540039 (sepsiszentgyörgyi BCR), a Fekete-Bálint Izabella Etelka nevére nyitott számla száma: RO14VBBU2509CV5953532701 (sepsiszentgyörgyi Volksbank).

Trabantosok a Rétyi-tó partján

Megszállott Trabant-tulajdonosok gyűltek össze hét végén a Rétyi-tó partján, az országos találkozón mintegy negyven többé-kevésbé átalakított, feltuningolt, sőt, esküvőn használatos limuzinná fejlesztett keletnémet járgány gazdája mutogatta, mit sikerült egy év alatt szépítenie. A pöfékelő járgányok szombaton felvonultak Kézdivásárhelyen, lekanyarodtak a csernátoni tájmúzeum felé is, majd visszaérkezve a tó parti táborba különféle vetélkedőkön szórakoztak a résztvevők, jó kedvű trabantos nagycsaládot alkotva. (mózes)

Röviden

Hobbiklub. A sepsiszentgyörgyi Hobbi Cserebereklub ma 16 órától a szemerjai református parókia könyvtárában tartja találkozóját, amelyre minden gyűjtőt és érdeklődőt elvár.

Tanácsadás. Dr. Kerestély Péter Sepsiszentgyörgyön a Pro Nobis Egyesület székházában (Grigore Bălan tábornok út 41. szám, 16-os tömbház, C bejárat, 1-es ajtó) minden hétfőn 10―13 óráig rákos betegeknek és hozzátartozóiknak tart tájé­koztatót terá­piás lehetősé­gekről. Érdeklődni a 0267 314 354-es és a 0757 352 541-es telefonon lehet.

Útlezárás. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy mától péntekig városgazdálkodási munkálatok miatt lezárják a forgalmat a Szabadság téren a Gróf Mikó Imre és a Kórház utca közötti szakaszon.

Áramszünet. Ma 10—13 óráig a kőröspataki 5-ös transzformátorállomáshoz tartozó Dá­lia, az árkosi 8-as transzformátorállomáshoz tartozó Transcurier cégnél, Árkoson a 9-es transzformátorállomás körzetében és a Hosszú nevű falurészen, ma és kedden 8—17 óráig Uzonban a 2-es transzformátorállomás körzetében, szerdától péntekig naponta 8—17 óráig pedig a 3-as transzformátorállomás körzetében szünetel az áramszolgáltatás.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1429
szavazógép
2010-07-31: Közélet - :

Íme az EMI

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az EMI-tábort augusztus 11—15. között a Gyergyó­szentmiklóstól a Békás-szoros felé vezető úton elhelyezkedő 3-as kilométerkőnél.
2010-08-02: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagyapa, testvér, vő, keresztapa, sógor, rokon, jó szomszéd és ismerős, a gidófalvi születésű
VITÁLYOS BÉLA
életének 77. évében 2010. július 31-én döbbenetes hirtelenséggel elhunyt.
Temetése 2010. augusztus 3-án 15 órakor lesz a családi háztól.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
6090