TriatlonA XIX. Háromszék Kupa

2010. augusztus 2., hétfő, Sport

Népes mezőny — 115 egyéni induló és 8 váltó — gyűlt össze a ,,Ferencváros" közelében még meghagyott szabad területen, ott, a Rétyi-tó partján, hogy miután elhangzik a ,,Rajt!", megküzdjön az immár XIX. Háromszék Kupa érmeiért.

Mint minden évben, most is a szervező, rendező Alpin Sport Egyesület mindent megtett a jó verseny érdekében. Az aztán más kérdés, hogy a tó partjára kizarándokolt ácsorgók — turistáknak nem nevezhetjük őket — mindent elkövettek, hogy megzavarják a viadal menetét. Figyelmetlenül jöttek-mentek a célvonalon át, az időmérő berendezés előtt, s még hencegtek is azzal, hogy ők mennyire a figyelem középpontjába estek. A rendezők pedig lassan-lassan belefáradtak abba, hogy figyelmeztessék, hogy kérjék őket, szabadítsák fel a pályát... na, de nézzük a versenyt. A medencéből elsőként Sorin Boriceanu jött ki az 500 méter leúszása után (ő rövid távon rajtolt), majd követték ,,falusfelei", Gomoescu és Mariciuc, az olimpiai táv — 1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás — legjobb úszójának a Tri Aluta versenyzője, Alex Diaconu bizonyult, a nők mezőnyében pedig Jakab Benke Hajnalka. A hosszú kerékpározás változtatott a sorrendeken, s fokozatosan kezdte kialakítani a végeredményeket, melyeket aztán a futás igyekezett véglegesíteni. Tény, hogy a szárazföldön Boriceanu elveszítette vezető helyét, nem úgy Diaconu és Jakab Benke Hajnalka, ők, ha nagy csatában is, de megőrizték vezető helyüket az előbbi a Sepsiszentgyörgyi Aluta versenyzője, Rácz Botond Leventével, az utóbbi a nagyszebeni Estera Tinzimannal szemben. A győztesek:

Olimpiai táv: férfiak: 1. Alex Diaconu (Sepsiszentgyörgyi Tri Aluta), 2. Rácz Botond Levente (Sepsiszentgyörgyi Aluta), nők: 1. Jakab Benke Hajnalka (Sepsiszentgyörgy)

Rövid táv: férfiak: 1. Robert Gomoescu (Bukarest), nők: 1. Teodora Spiru (Tölcsvár)... 3. Albert Zsuzsa (Tudnádfürdő).

Váltók: 1. Bukaresti Ro Club Maraton. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-08-02: Sport - :

Boldog születésnapot!

Augusztus 2-án a sepsiszentgyörgyi Dorin Popovici a huszadik, augusztus 3-án a papolci Kiss Ágoston a huszonharmadik,
2010-08-02: Sport - :

Európa-bajnokság (Atlétika)

Péntek este volt amiért izgulnunk, hiszen Kiss Dani a 110 m gát döntőjében szerepelt. Jó időket futott mind az előfutamban, mind az elődöntőben, joggal mertünk reménykedni egy éremben.