Mi, hol, mikor?

2010. augusztus 3., kedd, Mi, hol, mikor?

Színielőadás

A kovásznai városi művelődési házban a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad ma 20 órakor bemutatja a Tóth-Máté Mihály Mi lett volna, ha...? című novellája alapján készült előadását. Rendezte Molnár János. Az előadást szerda este nyolctól megismétlik.

Kiállítás

A sepsiszentgyörgyi Szé­kely Nemzeti Múzeum Gyárfás Jenő Képtárában ma 18 órakor Bogdán László író megnyitja Nagy Tibor grafikus egyéni tárlatát. Házigazda: Sántha Imre Géza. A kiállítás augusztus 18-ig látogatható.

Lomtalanítás

A vidéki e-lomtalanítás során ma Gidófalván, Étfalvazoltánban, Fotosmartonoson, Angyaloson gyűjti össze a Tega Rt. a háztartásokban fölöslegessé vált lomot. Bővebb felvilágosítás a 0267 310 123-as telefonon.

Közlekedés

Könnyebb balesetek. Pénteken kora délután riasztották a sepsiszentgyörgyi rendőröket, hogy a Fáklya utcában baleset történt. Mint kiderült, felügyelet nélkül hagyott hároméves kislány biciklizett át az úton, és egy jármű elütötte. A gyermek szerencsére csak kisebb sérülést szenvedett, de azért benn tartották a kórházban megfigyelésre. * Szombaton reggel negyed nyolckor a 11-es országúton B. Sergiu (22) furgonjával Kézdivásárhely irányából Bákó felé haladva túl közel ment egy előtte haladó berecki fogathoz, és nekiütközött. A fogatos és 51 éves utasa könnyebben megsérült. Az ellenőrzés szerint egyikük sem volt ittas. * Vasárnap értesítették a rendőröket, hogy Sepsiszentgyörgyön a Kós Károly út és a Kriza János utca sarkán egy férfi leesett a kerékpárról. A pórul járt O. Balázs (18) elmondta, hogy más jármű nem játszott közre, ő vesztette el az egyensúlyát, miközben telefonon beszélt. Az áldozatot kórházba szállították, bár csak zúzódásokat szenvedett, fejsérülése miatt benn tartották az ideggyógyászaton megfigyelésre.

(Rendőrségi tájékoztató)

Kékfény

Verekedések. Pénteken hajnalban háromnegyed három körül jelentkezett a baróti rendőrségen egy férfi, hogy az egyik lokálban ittas veszekedés közben T. Tibor megverte. A panaszost a törvényszéki orvoshoz irányították látleletfelvételre. * Szombaton éjjel kettőkor három fiatal panaszolta a sepsiszentgyörgyi rendőrségen, hogy az egyik lokálban megtámadták őket. A rendőrök az agresszort A. Alpár (30) helybeli lakos személyében azonosították, és kivizsgálást indítottak. * Vasárnap reggel kevéssel hat óra előtt egy kézdialmási lakos telefonált a 112-re, hogy az esztenáján dolgozó 36 éves bákói illetőségű juhászát L. Elemér, egy másik esztena juhásza megverte. Az áldozatot a kézdivásárhelyi kórházba szállították, a törvényszéki orvos látlelete alapján fogják majd besorolni a tettet.

Röviden

Román nyelvtanfolyam. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara augusztusban is folytatja a gyermekeknek meghirdetett gyakorlati román nyelvtanfolyamot, melynek célja a román nyelvnek idegen nyelvként való oktatása, a beszélt román nyelv elsajátítása/gyakorlása játékos keretek között. A szülők kérésére augusztustól a 8—10, illetve 11—14 éves gyermekeknek szervezett mellett óvodásoknak, 5—7 éveseknek is indítanak tanfolyamot. Iratkozás a helyek függvé­nyében a 0744 247 956-os, 0267 351 677-es telefonon vagy a ccicov@ccicov.com e-mail címen.

Meghosszabbított határidő. Csütörtökig lehet jelentkezni a sepsiszentgyörgyi Cabiria Egyesület által a felsőcsernátoni Hanna Panzió­ban szervezett animációs alkotótáborba. Augusztus 9. és 15. között animáció iránt érdeklődő 15—25 éves fiatalokat várnak nemcsak a megyéből. Jelentkezni a melkuhn2000@yahoo.com, balazszoltan77@gmail.com e-mail címen lehet. Telefon: 0741 926 776 (Melkuhn Andrea), 0753 056 470 (Balázs Zoltán). A táborról lapunk július 20-i számában közöltünk részletes ismertetőt.

Önsegítő csoport. Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtárában minden kedden 18 órától a szenvedélybetegek (alkohol-, já­ték-, kábítószerfüggők) találkoznak. Külön hozzátartozói csoport is működik. Várják mindazokat, akiknek már sikerült megváltozniuk, valamint azokat, akik változtatni szeretnének életükön. Érdeklődni a 0729 121 188-as és a 0742 883 631-es telefonon lehet. Teljes diszkréció!

Útlezárás. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy péntekig városgazdálkodási munkálatok miatt lezárják a forgalmat a Szabadság téren a Gróf Mikó Imre és a Kórház utca közötti szakaszon.

Áramszünet. Ma 8—17 óráig Uzonban a 2-es transzformátorállomás körzetében, ma és szerdán 8.30—14 óráig a Katrosában az 1-es transzformátorállomás körzetében, csütörtökön 8—15 óráig Kézdioroszfaluban, Kézdisárfalván, Kézdiszászfaluban, Nyujtódon, mától péntekig naponta 8—17 óráig Uzonban a 3-as transzformátorállomás körzetében szünetel az áramszolgáltatás.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-08-02: Közélet - Farkas Réka:

A hétvége hírei

Nem lesz újabb megszorítás
A kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között zajló tárgyalások nem vezetnek újabb megszorításokhoz 2010-ben és 2011-ben, így nincs szó újabb fizetésmegvonásról, a jelenlegi intézkedések elegendőek, hogy ne nőjön a költségvetési hiány — állítja Mihai Tănăsescu, az IMF romániai megbízottja.
2010-08-03: Sport - :

Sport

Székelyek Chamonix-ban
Megérkezett Chamonix-ba a Mont Blanc kezdőknek expedíció hét tagja.