Lena versei

2010. augusztus 3., kedd, Közélet

Emlékkiállítás dr. Szabó Levente szegedi sebész-hegymászó emlékére — így sűrítette egy mondatba Zsók Enikő vasárnap délután a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban megnyílt tárlat lényegét.

A tizenkét vers szerzője szerelemről és halálról ír, és Orosz Annabella gyergyószentmiklósi grafikus rajzaival társítja. Zsók Enikő versei a Himalája szikláiról lezuhant szerelmének szólnak, azaz a 12 táblakép mintegy időszakos emlékmű méltóságával próbálja elénk tárni az elveszített férfi iránt érzett fájdalmát. (a. l.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-08-03: Közélet - :

Kézdiszéki Ifjúsági Találkozó

Szabadság, szerelem mottóval július 28-a és 31-e között Almásréten szervezték meg a Kézdiszéki Ifjúsági Találkozót.
2010-08-03: Világfigyelő - :

Enyhül a szlovák álláspont (Kettős állampolgárság)

Érvényteleníteni kellene a szlovák állampolgársági törvény azon módosítását, amellyel Pozsony a magyarországi kettős állampolgárságot megkönnyítő törvénymódosításra reagált — véli Rudolf Chmel, a kisebbségekért és az emberi jogokért felelős szlovák miniszterelnök-helyettes.