Sport

2010. augusztus 4., szerda, Sport

Tisztes helytállás

Az isztambuli Shotokan Karate-világbajnokságon vett részt a Master Karate Club sportolója, a kovásznai Ivan Lepedat (oktató: Bibó Ferenc).

A még ifjúsági korosztályú karatéka az 55 kg-os súlycsoportban versenyzett, s tegyük hozzá mindjárt az elején: tisztes helytállással. Az első találkozóján simán verte (3—0) azeri ellenfelét, a másodikon aztán kikapott (2—5) az iráni ellenfelétől, és ez számára a verseny végét jelentette. Annyit még hadd mondjunk el, hogy az iráni gyerek bronzérmes lett. Végül is nem kell szégyenkeznie Ivannak. Gratulálunk mind neki, mind edzőjének. Következik a Budapest Open. A Master Karate Club továbbra is várja a sportággal kacérkodók jelentkezését. Sepsiszentgyörgyön Pakocs Ferenc (0744 519 738), Kovásznán pedig Bibó Ferenc (0746 255 350) edzőnél kell jelentkezni. (á)

A Tri-Aluta versenyzői Magyarországon

A hét végén Szekszárdon vendégszerepeltek a Tri-Aluta triatlonistái, ahol nagy szeretettel várta őket a szekszárdi Dynamik triatloncsapat és a Magyar Triatlonszövetség főtitkára, Czencz Péter. A kétnapos rendezvényen több mint 1500-an álltak rajthoz. A Tri-Aluta versenyzőinek eredményei: serdülők (500 m úszás, 12 km kerékpár, 3 km szaladás) — 74 résztvevő: 26. hely Daniel Attila 39:41 perc... 48. Madaras Dániel 42:26 p... 69. Sabău Attila 50:15 p; újonc (200 m úszás, 4 km kerékpár, 1 km szaladás): ...64. Fazakas István 25:01 perc; ifjúságiak (750 m úszás, 20 km kerékpár, 5 km szaladás): ...35. Szabó Norbert 1:09:59 óra... 45. Bartha Csaba 1:18:04 óra. Dániel Eszter betegség miatt nem állt rajthoz. (á)

Székelyek a Tete Rousse-on

Köd van, eső van, szél van, de a hangulatunk jó — összegezte a tényállást Tulit Zsombor a Mont Blanc kezdőknek expedíció vezetője a Régió Rádióban. A közismert hegymászó a Régió Rádió és az Alpinsport Egyesület szervezésében öttagú csoportot vezet az Európa korábbi határain belüli legmagasabb csúcs felé. Hétfőn Chamonix-ból indulva a 3200 méter magasan levő Tete Rousse menedékházig kapaszkodtak fel. A fogaskerekű az utolsó állomásig nem jár augusztus 1-jétől, úgyhogy a tervhez képest extra távot teljesítettek a túrázók.

Győzött a címvédő

A román labdarúgó-bajnokság második fordulójában a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR megszerezte első győzelmét, miután Gabriel Mureşan és Juan Emmanuel Culio találatával 2—0-ra legyőzte a Victoria Brăneşti-et. A forduló további eredményei: Galaci Oţelul—Pandurii Tg. Jiu 2—0, FC Vaslui—Marosvásárhelyi FCM 1—1, Besztercei Gloria—Astra Ploieşti 1—1, Steaua—Craiova 2—1, Unirea Urziceni—Rapid 0—0, Szászmedgyesi Gázmetán—Temesvári FC 2—2, Brassói FC—Kolozsvári U 3—1, Dinamo—Sportul Studenţesc 5—3. Két forduló után négy csapat hibátlan: a Dinamo, Brassó, Galac és a Steaua. A mindössze négypontos Kolozsvári CFR az 5—6. helyen osztozik a Bukaresti Rapiddal. A táblázat alján két újonc áll, a 0 pontos Brăneşti és a Kolozsvári U.

Nem használható vuvuzela a kosár-vb-n

A szurkolók nem használhatnak vuvuzelát az augusztus 28-án kezdődő törökországi férfi kosárlabda-világbajnokságon — jelentette be a sportági nemzetközi szövetség. A dél-afrikai labdarúgó-vb-n megismert, fülsiketítő zajt keltő fúvós hangszer mellett a gázzal működő kürtöket sem lehet bevinni a csarnokokba.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-08-04: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Nyáron kézműveskedj velünk!
A Keleti-Kárpátok Kulturális és Tudományos Egyesület a Keleti-Kárpátok Nemzeti Múzeumában, Sepsiszentgyörgyön a Gábor Áron utca 16. szám alatt (rossz időben a múzeum műhelytermében) augusztus 5—31. között ingyenes szabadtéri kézműves-foglalkozásra várja a gyermekeket.
2010-08-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, anyós, testvér, sógornő, rokon, szomszéd és ismerős,
özv. INCZE BALÁZSNÉ
BALOGH MÁRIA
életének 73., özvegységének 31. évében hosszas betegségben 2010. augusztus 2-án hirtelen visszaadta lelkét Teremtőjének.
Drága halottunk földi maradványait 2010. augusztus 4-én, szerdán 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a szemerjai új református ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
A gyászoló család
1027/b