Híd- és művelődésiotthon-avatás Oroszfaluban

2010. augusztus 4., szerda, Közélet

Az óriás kürtőskalács mellett az első oroszfalvi falunapok jelentős eseménye a felújított betonhíd és a kívül-belül tatarozott művelődési otthon átadása volt.

Az avatóünnepség a zsúfoltságig telt oroszfalvi templomban ft. Vargha Béla kézdiorbaiszéki római katolikus főesperes és Raff Róbert református szórványlelkész által megtartott ökumenikus istentisztelettel kezdődött. Raff Ró­bert lelkész, a falunapok megálmodója és kezdeményezője köszönetet mondott Kézdivásárhely vezetőségének mindazért, amit két év alatt tettek Oroszfaluért, és további összefogásra biztatta híveit. A kis falu köszönetét Gál Klára óvónő tolmácsolta Rácz Károly polgármesternek, Raff Róbert lelkésznek és Bokor Botondnak, a Vug Park tulajdonosának, a falunapok főszervezőjének.

Az istentisztelet és az ünnepség után a tömeg a hídhoz és a művelődési otthonhoz vonult, ahol a tanulók klubjának fúvósai és mazsorettjei, valamint nagy számú helybeli és vendég várakozott. Rácz Ká­roly bevallotta: kétéves mandátumának legmeghatóbb perceit élte át a templomban, s azt is elmondta, hogy a híd 200 000 lejbe, a művelődési otthon felújítása pedig 100 000 lejbe került, amit az útjavítással együtt saját költségvetésből álltak. ,,Mindent megtettem azért, hogy önök ne érezzék azt, hogy a városnak a mostohagyermekei, önök úgy vidékiek, hogy egyben városiak is" — hangsúlyozta Rácz, aki azt is elárulta, hamarosan parkot létesítenek, folytatják a csatornázást és az utak rendbetételét, hogy mindenki otthon érezhesse magát Oroszfaluban. Beszédét követően Roth Balázsi Hunor egyetemi hallgató Fekete Vince Házavató című tárcanovelláját olvasta fel. Az avatószalagokat Rácz polgármester vágta el, majd a két magyar történelmi egyház képviselője adta áldását a két felújított létesítményre. Az ünnepséget a tanulók klubjának fúvósai és mazsorettjei tették még felemelőbbé. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesü­letének tagjai süteménnyel, Rancz Pál oroszfalvi lakos pedig borral kínálta a jelenlevőket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-04: Belföld - Váry O. Péter:

Belföldi hírek

Vakációban ráér a nyugdíjtörvény
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselői azt kérték a kormánytól, szeptember 15-ig szavazza meg a parlament az egységes nyugdíjtörvényt, a kabinet azonban halasztást kért legalább szeptember 30-ig, mert a parlament csak a hónap elején kezdi meg őszi ülésszakát.
2010-08-04: Közélet - Demeter J. Ildikó:

A csodaszer nem étel

A különféle táplálékkiegészítő szerek nem helyettesítik a változatos étrendet, akkor sem, ha minden szabványnak és előírásnak megfelelnek — de az is előfordul, hogy címkéjük is hazudik, egyszóval körültekintően próbálja beszerezni a többnyire különféle hiányokat pótló csodaszereket, aki rászorul.