LabdarúgásA III. forduló következik

2010. augusztus 5., csütörtök, Sport

S hogy elkerüljék a túlpihenés veszélyes velejáróit, már most, pénteken munkába állnak a legszorgalmasabbak, köztük a két újonc — sajnos, ők még nem telitődtek fel az I. liga légkörével, még mindig keresik azt az énjüket, mely szeretnének lenni —, a Kolozsvári Egyetem és a Brăneşti-i Győzelem.

Mindketten hazai pályán fogadják a még szintén nem remekelő ,,nagyokat", az FC Vasluit és a Craiovai Egyetemet. Tehát lényegében négy, eddig gyengélkedő együttes próbál jó útra térni. S hogy a pénteki napnak legyen valami sava-borsa is, hát játszanak egy rangadót is, melyen a még százszázalékos Galaci Acél a már pontokat elhullató Rapid vendége lesz. Tippeljek? Rendben van: 1, x, 2. S akkor nézzük a három pénteki mérkőzést: Kolozsvári Egyetem—FC Vaslui (18 órai kezdéssel), Rapid—Galaci Acél (20.00), Brăneşti—Craiova (21.45).

Szombaton vizsgáznak a marosvásárhelyiek. Ha legyőzik Urziceni-t... Nem, nem akarok nagyot mondani, de az a Bölöni-féle ASA mintha nagyobb tudású lett volna. Az biztos, kenterbe verte volna az alföldieket. És vizsgáznak Hadnagyék is ott bent, a Cenk alatt. Jó, ha tudják, úgy bátorításként is, hogy ez a Steaua nem olyan nagy, mint a Cenk. Felvonó nélkül is a fejére lehet lépni. Szombaton tehát: Marosvásárhely—Urziceni (18.00), FC Brassó—Steaua (21.00).

Nem vagyok biztos, hogy vasárnap a Târgu Jiuba látogató Dinamo játékoskerete megnézi A nemzet apostolainak asztalát (ezt nevezték el a kommunisták A hallgatás asztalának), nem vagyok biztos, már csak azért sem, mert ők győzni mennek, s ünnepelni, nem pedig ,,hallgatni". S ahogy a rangsort elnézem, a Dinamo-győzelem nem lehetetlen. Na persze a nap rangadójára a Bega partján kerül sor, oda látogat ugyanis a kolozsvári vasutascsapat sok-sok vendégmunkásával. Nem síneket pucolni és nem is fürödni mennek Temesvárra... A nap meccsei: Astra—Gázmetán (18.00), Temesvár—CFR (20.00), Tg. Jiu—Dinamo (21.45).

A forduló záróakkordját a fővárosban játsszák: Sportul—Beszterce (18.00). A diákok abban reménykednek, hogy végre átmenő jegyet kapnak ezen a késő nyári pótszesszión. Szurkoljunk nekik? De közel áll a szívünkhöz Beszterce is... Akkor maradunk abban, hogy mindannyiunk örömére és megelégedésére győzzön a futball. (fogarasi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-08-05: Sport - :

Küzdelem a semmiért (Triatlon)

A 2010. július 26-én meghirdetett és augusztus 1-jén megtartott, az Alpin Sport Egyesület által rendezett Háromszék Kupa triatlonversenyhez szeretnénk hozzászólni.
2010-08-05: Gazdaság - Sylvester Lajos:

Felső-háromszéki utcakép

Ojtoz
Messziről érkező nagyvárosi vendégeket várok, akik Székelyföld emberi és természeti értékeivel óhajtanak ismerkedni. Szülőföldemnek megvannak, mondhatni a bárhol élő magyarok számára a hívónevei.