TriatlonKüzdelem a semmiért

2010. augusztus 5., csütörtök, Sport

A 2010. július 26-én meghirdetett és augusztus 1-jén megtartott, az Alpin Sport Egyesület által rendezett Háromszék Kupa triatlonversenyhez szeretnénk hozzászólni.

Gyermekeink az olimpiai távú váltóversenyen indultak. A nevezési díjat kissé sokalltuk — 70 lej fejenként —, de mert sokat edzettek, hát beneveztek. Az úszás, a kerékpározás rendben le is zajlott, de amikor a futásra került a sor, az addig lezárt útszakaszon elindították a forgalmat, s összekeveredett a kerékpáros, a futó és a személyautó. Ezek a kellemetlen események felejthetőek lennének, ha a háromszéki gyermekeink a megérdemelt jutalmat is megkapták volna, ha lett volna érem, emlékpóló, esetleg némi pénzjutalom, amit egyesek meg is kaptak, de a mi háromszéki gyermekeinket, akik másodikként végeztek a stafétában, teljesítve az 1500 méteres úszást, a 40 km-es kerékpározást és a 10 km-es futást, még az újságba sem íratták ki. Így tanulják meg gyermekeink a felnőttektől, hogyan lehet pénz és munka ellenében semmit sem kapni.

A kérdésünk: a több mint száz versenyző nevezési díjából a váltóban versenyző gyermekeink, az egyéni indulókkal ellentétben, miért nem kaptak pénzjutalmat, talán ők hárman — egy 15 éves kislány és két 17 éves fiú — egymást váltva nem ugyanazt a távot teljesítették?

Tisztelettel várjuk az Alpin Sport Egyesület válaszát.

Kovács Etelka és Bács Katalin, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-08-05: Sport - :

Mont Blanc kezdőknek expedíció (Hegymászás)

A Mont Blanc kezdőknek expedíció hét tagja, miután hétfőn Chamonix-ból indulva a 3200 méter magasan levő Tete Rousse menedékházig felkapaszkodott, kedden 3220 méterről „felsétált" olyan 150—200 métert, és megnézte a szerdai nehezebb szakaszt, megbeszélték, mitévők legyenek ott — számolt be Tulit Zsombor.
2010-08-05: Sport - :

A III. forduló következik (Labdarúgás)

S hogy elkerüljék a túlpihenés veszélyes velejáróit, már most, pénteken munkába állnak a legszorgalmasabbak, köztük a két újonc — sajnos, ők még nem telitődtek fel az I. liga légkörével, még mindig keresik azt az énjüket, mely szeretnének lenni —, a Kolozsvári Egyetem és a Brăneşti-i Győzelem.