NagyborosnyóEllenszegült a tanács a polgármesternek

2010. augusztus 6., péntek, Közélet

Nem szavazták meg a nagyborosnyói helyi tanácsban a polgármesteri hivatal szerkezeti felépítését. A jelen lévő tizenkét képviselőből csak hárman (mind RMDSZ-esek) mondtak igent a tervezetre, a többiek (MPP-sek és RMDSZ-esek is) elutasították azt.

Girtler Gyula MPP-s tanácstag szerint azért döntöttek az elutasítás mellett, mert a polgármesteri hivataltól nem kapták meg az alkalmazottak pontos munkahelyi leírását, feladatkörét és fizetéseiknek jegyzékét. Szőcs Levente alpolgármester szerint ez csak az MPP újabb erőfitogtatása, aminek az eredménye, hogy a következő tanácsülés napirendjére is fel kell venni a szerkezeti felépítésről szóló határozattervezetet. Korábban a költségvetési határozatnak is ez volt a sorsa, csak a harmadik ülésen fogadták el. Girtler Gyula szerint nem ez az első eset, hogy a polgármesteri hivataltól nem kapják meg az igényelt dokumentumokat. Tavaly decemberben a hivatal költségeivel, kifizetéseivel kapcsolatos adatokat kérték, melyeket a mai napig sem láthattak.

A hivatalnak eközben újra polgármester nélkül kell működnie, az alpolgármester és a képviselő is megerősítette, hogy a községgazda jó néhány napja megint betegeskedik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-08-06: Közélet - Farkas Réka:

Összesítették a mezőgazdasági károkat

Több mint négyezer hektáron mosta el a víz a termést Háromszéken, a megyei mezőgazdasági igazgatóság 11 millió lejt meghaladó összegre becsüli a kárt.
2010-08-06: Közélet - Hecser László:

Zárva a gyermekosztály (Barót)

Jövő hét végéig zárva a baróti kórház gyermekosztálya. A nem mindennapi eset azért történhetett meg, mert az egyetlen szakorvos pihenőszabadságot vett ki, helyettesítését pedig nem sikerült megoldani.