BarótZárva a gyermekosztály

2010. augusztus 6., péntek, Közélet

Jövő hét végéig zárva a baróti kórház gyermekosztálya. A nem mindennapi eset azért történhetett meg, mert az egyetlen szakorvos pihenőszabadságot vett ki, helyettesítését pedig nem sikerült megoldani.

A kórház négy osztálya közül a belgyógyászaton és a sebészeten elég a szakember, egymás helyettesítése nem okoz fennakadást, viszont a gyermekosztályon és a nőgyógyászaton gondok merülhetnek fel, ha az egyetlen szakorvos úgy dönt, szabadságra megy. Nem kizárt, hogy a nőgyógyászaton hamarosan normalizálódik a helyzet, miután egy szakorvos jelezte, elfoglalna egy üres állást — tudtuk meg Ágoston László igazgatótól.

,,Amikor a kolléga jelezte, szabadnapokat venne ki, megpróbáltunk helyettest keresni arra a tíz napra, de sajnos, nem sikerült. A szülőket arra kell kérnem, hogy gyermekeik panaszával elsősorban a családorvosokhoz forduljanak, ám ha súlyosabb az eset, a kórházban is fogadjuk. Itt eldöntjük, hogy helyben tudjuk-e kezelni, vagy Sepsiszentgyörgyre kell vinnünk" — mondta az igazgató.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-08-06: Közélet - Bokor Gábor:

Ellenszegült a tanács a polgármesternek (Nagyborosnyó)

Nem szavazták meg a nagyborosnyói helyi tanácsban a polgármesteri hivatal szerkezeti felépítését. A jelen lévő tizenkét képviselőből csak hárman (mind RMDSZ-esek) mondtak igent a tervezetre, a többiek (MPP-sek és RMDSZ-esek is) elutasították azt.
2010-08-06: Közélet - Váry O. Péter:

Idén csatornázás, jövőben útburkolás

Az Őrkő utcában is dolgoznak
Bár a környezetvédelmi minisztérium által meghirdetett, több sepsiszentgyörgyi utca csatornázására elnyert pályázaton a kivitelezőkkel a szerződést az önkormányzat tavasszal kétéves időre kötötte, a városvezetés arra kéri a cégeket, még idén végezzék el a csatornarendszer, illetve ahol kell, a vízhálózat lefektetését.