Hajnalban az Őrkőn

2010. augusztus 6., péntek, Közélet
A Sepsiszentgyörgyön meghirdetett tematikus ellenőrzések sorában egy Őrkő negyedi razzia következett ― nem teljesen előzmények nélkül.

Múlt héten ugyanis a Kerekerdőhöz hívták a közösségi rendőrséget, ahol magánbirtokon lovak legeltek, a közösségi rendőrök ki is mentek, hogy befogják az állatokat, de hirtelen nagy számú hangoskodó roma jelent meg, fenyegetőztek, kezdtek kövekkel dobálni, így a két közösségi rendőrnek vissza kellett vonulnia.

Ezt követően került sor kedd hajnalban a rendőrség szervezésében, a csendőrség, közösségi rendőrség, villanyvállalat, állat-egészségügyiek bevonásával egy átfogó razziára az Őrkőn, melynek során többek között személyi-ellenőrzésre került sor: érvényes személyi iratokkal rendelkeznek-e az ott tartózkodók, nincs-e körözött személy köztük. Mint a rendőrség közlemé­nyéből kiderül, azonosítottak egy kiskorút, aki egyik kézdivásárhelyi elhelyező központból szökött meg, őt visszakísérték; nyolc személyt, akik semmiféle irattal nem rendelkeztek, bekísértek a rendőrségre, ujjlenyomatot vettek tőlük, lefényképezték őket, így azonosították; hat személynek személyazonossági kártyát állítottak ki.

Az ellenőrzés során azt is vizsgálták, akad-e a telepen törvénytelen villanybekötés, a kertekben, udvarokon talált tűzifáról, takarmányról, fémekről tudják-e bizonyítani, hogy jogosan szerezték meg, gépjárműveik iratai rendben vannak-e, szekereiket bejegyezték-e a polgármesteri hivatalnál, illetve lovaik szerepelnek-e a nyilvántartásokban. Utóbbi esetben tapasztaltak elég sok rendellenességet, a fülszám vagy iratok nélküli lovak gazdáit felszólították, két héten belül rendezzék az állatok helyzetét. Ezek egyébként azok a lovasgazdák, akik állataikat nem az Őrkő negyediek számára bekerített legelőre csapják ki, hanem a mezőkön legeltetik, s ha a városháza illetékesei befogják, nem tudják kiváltani sem, hiszen nem tudják igazolni tulajdonjogukat. A rendőrség összesen hat bírságot rótt ki, s közleményükben az áll, a sepsiszentgyörgyihez hasonló ellenőrzéseket az elkövetkezőkben a megye minden helységében végeznek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-06: Közélet - Váry O. Péter:

Idén csatornázás, jövőben útburkolás

Az Őrkő utcában is dolgoznak
Bár a környezetvédelmi minisztérium által meghirdetett, több sepsiszentgyörgyi utca csatornázására elnyert pályázaton a kivitelezőkkel a szerződést az önkormányzat tavasszal kétéves időre kötötte, a városvezetés arra kéri a cégeket, még idén végezzék el a csatornarendszer, illetve ahol kell, a vízhálózat lefektetését.
2010-08-06: Közélet - :

Székház az esztelneki postahivatalnak

A múlt év decemberében megüresedett esztelneki községháza épületében (felvételünkön) március 14-én avatták fel a hatezer kötetes községi könyvtárat, mely azóta is zárva, egy kormányrendelet miatt a polgármesteri hivatal nem alkalmazhat könyvtárost.