Idén csatornázás, jövőben útburkolás

2010. augusztus 6., péntek, Közélet

Az Őrkő utcában is dolgoznak

Bár a környezetvédelmi minisztérium által meghirdetett, több sepsiszentgyörgyi utca csatornázására elnyert pályázaton a kivitelezőkkel a szerződést az önkormányzat tavasszal kétéves időre kötötte, a városvezetés arra kéri a cégeket, még idén végezzék el a csatornarendszer, illetve ahol kell, a vízhálózat lefektetését.

Erre indok az, hogy a környezetvédelmi minisztérium naprakészen fizet, nem úgy, mint az előző kormány idején.

Jelenleg húsz helyen folyik csatornázás, zömmel Sepsiszentgyörgy régi utcáiban, a kivitelezők szerint java részük el is készül idén, a Borvíz utcai, Kálvin téri munkálat csúszik át jövőre. A városvezetés azt szeretné, a közművesítés miatt feltúrt utcák rendezését jövőben elvégezzék, erre a pénzt a város költségvetéséből, valamint kormányprogramok révén próbálják előteremteni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-06: Közélet - Hecser László:

Zárva a gyermekosztály (Barót)

Jövő hét végéig zárva a baróti kórház gyermekosztálya. A nem mindennapi eset azért történhetett meg, mert az egyetlen szakorvos pihenőszabadságot vett ki, helyettesítését pedig nem sikerült megoldani.
2010-08-06: Közélet - Váry O. Péter:

Hajnalban az Őrkőn

A Sepsiszentgyörgyön meghirdetett tematikus ellenőrzések sorában egy Őrkő negyedi razzia következett ― nem teljesen előzmények nélkül.