Légiparádé Brassó mellett

2010. augusztus 7., szombat, Magazin

A vidombáki repülőtéren augusztus 14—15-én zajlik az évente megrendezett Transilvania Aero Show idei találkozója.

A légiparádén, melyre hatvanezer látogatót várnak a szervezők, és melynek műsorvezetője Mihaela Rădulescu, a legfontosabb hazai repülős formációk és klubok mutatkoznak be, felvonulnak a Zlin 142, MiG—21, IAR—99, Extra 300 repülőgépek, Puma helikopterek. Lesz légi akrobatika, ejtőernyős-bemutató, verseny és minden egyéb. A bemutató sztárvendége Veres Zoltán magyar műrepülőbajnok, többszörös Guinness-rekorder. A Grand Aero Challenge versenyen olasz, dél-afrikai, szlovéniai és romániai repülősök versengenek három próbában: szinkronrepülés, lufivadászat és háromperces free style repülés zenére.

A bemutató mindkét napon 9.30 órakor kezdődik és 18.30-ig tart, a belépőjegy ára 10 lej. (p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-08-07: Magazin - :

Album Elvis születésének évfordulójára

Különleges album jelenik meg ősszel Elvis Presley emlékére, aki idén lett volna 75 éves. A Viva Elvist a Cirque du Soleil azonos című műsora inspirálta, s a lemezen ,,A király" hangja teljesen új kontextusba helyezve hallható — közölte a Sony Music.
2010-08-07: Magazin - :

Tizennégy éves vitorlázó a világ körül

A régóta várt bírósági engedély után egy héttel világ körüli útra indul a tizennégy éves Laura Dekker, hogy ő lehessen a Földet egyedül körbehajózó legfiatalabb vitorlázó.