Csavargyári kisrészvényesek közgyűléseNyugdíjas-egyesület is alakul

2010. augusztus 10., kedd, Közélet

A kézdivásárhelyi Asimcov tanácskozótermében tartotta legutóbbi közgyűlését az Egyesület az MTS Rt. Vagyona Megmentéséért, melyen a megyénkbeli 4454 kisrészvényesből mintegy harminc, zömében nyugdíjas volt jelen, holott százhuszonöt kisrészvényesnek küldtek postán írásbeli meghívást. Az igazgatótanácsot Ráduly-Baka Lajos elnök, Deák Mihály főtitkár és Furu-Székely Árpád képviselte. Az egyesület jelenleg több mint kétszáz fizető tagot számlál.

Ráduly-Baka Lajos, az igazgatótanács elnöke a perek és büntetőperek helyzetéről tartott kimerítő ismertetőt, hangsúlyozva, hogy az egyesület mérföldkőhöz érkezett, a câmpinai törvényszéken végleges és jogerős ítélet született, amely semmissé teszi a csavargyárral kapcsolatos, 2000-ben megkötött adásvételi szerződéseket, visszaállítva az átírás előtti állapotot. Az elnök elmondása szerint hamarosan végrehajtó megfogadásával gyakorlatba ültethetik az ítéletet, s leltározhatnak, pontosan felmérhetik az Erdély Ede által okozott kárt. Azt is elmondta, hogy a három évvel ezelőtti végrehajtás 5200 lejbe került, most pedig csak a telekkönyvi bejegyzési illeték hatezer lej, ezért a tőkeújraképzés a következő legfontosabb lépés, hiszen pénz nélkül nem lehet előrelépni. Eddig a legnagyobb összeggel, fejenként nyolcezer lejjel Constantin Vasilescu, Jakabos Csaba István és Ráduly-Baka Lajos járult hozzá a kiadások fedezéséhez.

Az egyesület rendkívül nagy kedvezményt biztosít a kisrészvényeseknek, akik nem csak megduplázhatják az alapjukat, hanem akár meg is ötszörözhetik.

Ráduly-Baka azt is közölte, hogy a csavargyárral kapcsolatos huszonhét perből immár tizenhárom a legfelsőbb bíróságra került.

A gyűlés második felében a volt csavargyári nyugdíjasok ügye került terítékre, szeptember folyamán be akarják jegyeztetni a csavargyári nyugdíjasok egyesületét, mely jogi úton fog kártérítést követelni három évre visszamenőleg a ki nem fizetett nyugdíjpótlékok elmaradásáért. Az egyesületi elnök szokásához híven éles hangon támadta Erdély Edét, Ambrus Ferencet, a bírókat, az ügyészeket, a közjegyzőket, Rácz Károly polgármestert és Bokor Tibor szenátort.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-10: Belföld - Csinta Samu:

Belföldi hírek

Maros megyét sújtotta az ár
Hat Maros megyei települést érintettek súlyosan az elmúlt három nap esőzései: Fickópataka, a Görgényszentimre községhez tartozó Lárgatelep, Görgényüvegcsűr, Fundája, valamint Dicsőszentmárton. Az utóbbi városban két tömbház alagsorát, 17 háztartást és melléképületet, 20 kutat és több mint 30 hektár mezőgazdasági területet érintett az árvíz. Magyaró községben az ár tönkretette a Fickópataka felé vezető hidat, így három család elszigetelődött, a mezőgazdasági területek 35 százalékát víz borítja. A Görgényszentimre községhez tartozó községi utat 14,5 kilométeren elmosta a víz, ezért hétvégén nehézkesen zajlott a közlekedés. Görgényüvegcsűr faluban a vizek öt pallót tettek tönkre.
2010-08-10: Közélet - Bokor Gábor:

Többe kerül

Kovászna helyi tanácsa elfogadta a fürdővárosban 1950—1989 között épült tömbházak hőszigetelésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt.