Többe kerül

2010. augusztus 10., kedd, Közélet
Kovászna helyi tanácsa elfogadta a fürdővárosban 1950—1989 között épült tömbházak hőszigetelésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt.

Lőrincz Zsigmond polgármester aggodalmának adott hangot, hogy lesz-e érdeklődő a felújításra, hiszen változott a munkálatok finanszírozásának rendszere. Eddig a költségek felét az állam, 30 százalékát a helyi tanács, 20 százalékát a tulajdonos állta, mostantól azonban a teljes kiadás 80 százaléka a tulajdonosra, 20 százaléka a tanácsra hárul. Az állam segítsége, hogy a tulajdonos által a munkálatra igényelt esetleges kölcsönt garantálja. A határozat értelmében 51 tömbházat (104 lépcsőházat) lehetne kedvezményesen hőszigetelni, termopán nyílászárókkal ellátni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-10: Közélet - Iochom István:

Nyugdíjas-egyesület is alakul (Csavargyári kisrészvényesek közgyűlése)

A kézdivásárhelyi Asimcov tanácskozótermében tartotta legutóbbi közgyűlését az Egyesület az MTS Rt. Vagyona Megmentéséért, melyen a megyénkbeli 4454 kisrészvényesből mintegy harminc, zömében nyugdíjas volt jelen, holott százhuszonöt kisrészvényesnek küldtek postán írásbeli meghívást. Az igazgatótanácsot Ráduly-Baka Lajos elnök, Deák Mihály főtitkár és Furu-Székely Árpád képviselte. Az egyesület jelenleg több mint kétszáz fizető tagot számlál.
2010-08-10: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Sikeres a bodoki tégla

Ha nem lett volna kiválóan alkalmas tégla- és cserépkészítésre a vásárpataki agyag, nem élte volna túl a lepergett évtizedeket az itteni építőanyag-ipar.