Elmosta a víz a muskátlikat

2010. augusztus 11., szerda, Közélet

Sok éve már beletartoznak a sepsiszentgyörgyi képbe a villanyoszlopokra szerelt muskátlifolyamok, szemet gyönyörködtető a korábban csak beton, újabban már öntöttvas oszlopokon is lecsüngő piros, rózsaszín virágözön.

S ha néhányan régebb azt jósolták, a muskátlik úgysem bírják sokáig, hiszen oly magasra szerelve kiszáradnak, ennek ellenkezője bizonyosodott be, a rendszeres locsolásnak köszönhetően igen szép, a szemnek tetszetős eredménye lett a kísérletnek. Olyannyira, hogy ha az első években egy virágtermelőtől kapta ajándékba az önkormányzat tavasszal a futómuskátli-töveket, azóta már a városi kertészetnél szaporítják-nevelik ― mint egyébként a legtöbbet a köztereken, parkokban található virágok, díszcserjék közül. Idén azonban az időjárás nem kedvezett a muskátliknak, a túl sok eső sokat közülük elmosott, tönkrevert, ezeket a napokban pótolják a kertészet alkalmazottjai. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-11: Közélet - :

Nem veszik át a havi nyilatkozatokat

A megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatalban nem veszik át a cégektől az alkalmazottakra vonatkozó júliusi havi nyilatkozatokat — közölte tegnap lapunkkal Kelemen Tibor, az intézmény vezetője.
2010-08-11: Közélet - :

Hamis bankókat találtak

Két hamispénz-üzért kaptak el a kézdivásárhelyi rendőrök múlt héten. R. Rupi (19) és R. Ludovic (37) nyárádbálintfalvi (Maros megye) lakos a zöldségpiacon próbált hamis pénzzel vásárolni.