Az ember bolond természete

2010. augusztus 12., csütörtök, Család

Mikulás-kongresszus

A Mikulásokat is gyötri a munka: míg korábban az ünnepek között kipihenhették magukat, idén a nyár kellős közepén nemzetközi kongresszuson kellett megjelenniük Dá­nia fővárosában, Koppenhágá­ban. ,,Itt most 23—25 fok van, a piros uniformisok alatt azonban sokkal, sokkal melegebb" — számolt be a koppenhágai Bakken szabadidőpark szóvivője. A világ minden tájáról 120 Mikulás érkezett a tanácskozásra, amelynek napirendjén utcai parádék és — munkaruhában történő — fürdőzés, valamint egy nyári karácsonyfa körüli tánc is szerepelt.

Születésszabályozás

A világon sehol nem születik olyan kevés csecsemő, mint Tajvanon. Idén a születési arány még a szokásosnál is alacsonyabb, mert a tigris évében világra jött gyerekeket dacosnak, harciasnak tartják. Karrieresélyeik kifejezetten rosszak, mivel Tajvanon a személyzetisek is hisznek a horoszkópban. A belügyminisztérium arra kérte a polgárokat, hogy ne higgyenek a csillagjósoknak. A politikusok figyelmeztetése azonban a házaspároknál gyakran süket fülekre talál. A rossz horoszkóp ugyanis egy életen át teher lehet a munkahelykeresésnél is. A tigris évében születettekről nemcsak azt tartják, hogy engedetlenek, hanem a néphit szerint még szerencsétlenséget is hozhatnak. A babona szerint esküvői tanúnak sem kérhetők fel, mert akkor a házasság már a kezdet kezdetétől rossz csillagzat alatt áll. A kormány támogatási programokkal igyekszik ösztönözni a népszaporulatot. A jövő évtől 500 eurónak megfelelő jutalom jár minden újszülött után, és átszámítva húszezer euró üti a markát annak, aki kitalál egy olyan jelmondatot, amely a gyerekvállalás növelésére ösztönzi a tajvaniakat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-08-12: Család - :

Halálra ülik magukat

Sokkal korábban fejezi be életét az, aki szabad idejében napi hat óránál többet tölt üldögéléssel, mint az, aki három óránál kevesebbet ül naponta.
2010-08-12: Család - :

Rontják az önbizalmat

A tökéletességet ábrázoló retusált képek ellen lépnek fel a brit cserkészlányok. A brit leány-cserkészszövetség bevezetné a nőket ábrázoló felvételek megcímkézését a szórakoztató magazinokban és a reklámokban oly módon, hogy meg lehessen különböztetni a retusált képeket a valódiaktól.