VisszajelzésA mozgásért küzdöttünk

2010. augusztus 13., péntek, Nyílttér

A Háromszék augusztus 5-i számában Küzdelem a semmiért címmel két szülő elégedetlenségét fejezi ki a rétyi triatlonverseny szervezőivel. Kifogásaikra a következőket válaszolom:

Tizenkilencedik alkalommal szervezzük meg ezt a versenyt, de a stafétára soha nem volt pénzdíj, mert költségvetésünk nem engedi meg, hogy minden kategóriát jutalmazzunk. Csak az olimpiai távot teljesítő versenyzőket ösztönözzük pénzzel is, hiszen ők képviselik a megyét és az országot magasabb rangú megmérettetéseken. A többi hobbiversenyző, hobbikategória, amit azért találtunk ki, hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak a mozgásra, egészséges időtöltésre. A stafétát is azoknak hoztuk létre, akik egyedül nem birkóznak meg három műfajjal, csapatban azonban versenyezhetnek, az egyik úszik, a másik szalad, a harmadik kerékpározik... A szülők sokallják a 70 lejes benevezési díjat, de arról hallgatnak, hogy aki idejében, július 28-ig bejelentkezett, annak csak 50 lej volt a részvétel. Ebben az ajándék trikó is benne van, amely technikai okokból (elhúzódott az engedélyeztetés) nem készült el idejében, és nem tudtuk kiosztani, de utólag mindenkinek házhoz küldjük, meg fogják kapni. Emlékérmet is kapott mindenki, aki a célba befutott, az I., II., III. helyezettek pedig oklevelet is. Ha a levélírók gyermekei másodikok lettek, serleget is hazavihettek, mert a díjkiosztást esőben is megtartottuk... Így is mínuszban vagyunk, a kívülállók talán nem tudják, mivel jár egy ilyen verseny megszervezése: a benevezési díjakból lesznek a frissítő csomagok, a mérőrendszer, serlegek, diplomák, emlékérmek, trikók, de futkosni kell az engedélyekért, és rengeteg telefonálással is jár mindez.

Sérelmezik továbbá, hogy a háromszéki fiatalok nem kaptak jutalmat: ez sem igaz, Jakab-Benke Hajnal és Rácz Levente Botond teljesítményét pénzzel is elismertük. De ha lett volna nagyobb költségvetés, akkor ajándékot adtunk volna, 19 év alatt nem szokás pénzt osztani.

A forgalomra vonatkozó panasz részben jogos, hiszen 10 és 15 óra között rendes hatósági jóváhagyással zártuk le az országutat, de 13 órakor mindkét oldalon felgyűlt 40—50 dühös autós, aki nem volt hajlandó a hat kilométeres lécfalvi kerülőutat megtenni, a rendőrség sem bírt velük, ezért muszáj volt átengedni őket — de lépésben, két rendőrautó között hajtottak át a versenyzőkön, nem is történt semmilyen baleset emiatt. A hatóságok segítettek, de úgy látszik, mindig akad olyan, aki csak a rosszat veszi észre...

Nagyon bánt az a vélemény, hogy ,,pénz és munka ellenében semmit" sem nyújtottunk, hiszen az Alpin Sport Egyesület már bizonyított az elmúlt években. Nonprofit szervezet vagyunk, nem a zsebünket nézzük, hanem sportolási lehetőséget próbálunk teremteni a fiatalságnak, minél szélesebb körben.

Vrabie Zsolt, a Háromszék Kupa rétyi triatlonverseny igazgatója

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-13: Nyílttér - :

Beteg az egész ország

Árapatakon 1989 decemberében fegyverrel a kezünkben védtük a születő, új demokráciát abban a reményben, hogy Románia megszabadul a kommunista érától, s az új politikai osztály képes lesz az ország demokratizálására.
2010-08-13: Gazdaság - Kisgyörgy Zoltán:

Hová lett a Matild illata? (Fogyasztói panaszok)

Borvíztöltő a Bodoki-havas alatt
Megyénk egyik legjobb asztali ásvány- és gyógyvizének, a bodoki Matildnak immár több hónapja két új tulajdonságát észlelték: olykor, de nem minden töltetnél, orvosságszaga és klóros íze van. Mitől van, mikor van, s mikor nincs? Erre kerestük a választ a helyszínen, fenn, a Bodoki-hegység lábánál, az uniós szinten működő borvíztöltőben.