Mi, hol, mikor?

2010. augusztus 13., péntek, Mi, hol, mikor?

Zene

A sepsiszentgyörgyi Bistro kertben ma 20 órától, a Besenyői-tónál a Bogdán csárdában holnap 20 órától tartják a nagykanizsai Murte Cara, a Taste my Pain, valamint a sepsiszentgyörgyi Kopor-Show zenekarok (Hu)-(Ro)CK koncertjét.

Hitvilág

A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban augusztus 18-án tartják a 16. hálaadó szentmisét az Élet a Lélekben imacsoportok. A találkozó 17 órakor szentségimádással kezdődik, 18 órától hálaadó szentmisével folytatódik, majd tanúságtételekkel, közös imával és énekkel ér véget. (józsa)

Orgonaszentelés

Vasárnap 10 órától ünnepi istentisztelet keretében szentelik fel a szemerjai református templom felújított orgonáját. A hangszert dr. Bustya Dezső nyugalmazott püspökhelyettes áldja meg, igét hirdet Incze Sándor nyugalmazott esperes. Fellép a gyergyócsomafalvi Belcanto kamarakórus, vezényel Csata Levente és C. Tóth Zoltán orgonaművész. (fer-)

Ehető virágok Sepsiszentgyörgyön

Rózsa, mályva, körömvirág és muskátli hozzáadásával készült ételkülönlegességeket csodálhattak és kóstolhattak meg az érdeklődők tegnap délután a sepsiszentgyörgyi Park vendéglő kertjében. A gasztronómiai költemények Blaskó János mesterszakács, a Fehér Asztal Lovagrend tagjának „művei". A nyugalmazott konyhafőnök célja a magyar gasztronómia hírének öregbítése. A tegnapi rendezvény egy majdani ehető virágok fesztiváljának beharangozója kívánt lenni. (Szekeres)

Ügyelet

Fogászat. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Bunta Orsolya (telefon: 0267 351 069), szombaton 13―15 óráig a Kőrösi Csoma Sándor utca 36. szám alatti rendelőjében dr. Mikó Mária teljesít szolgálatot.

Gyógyszertár. Sepsiszentgyörgyön mától csütörtökig naponta 20―8 óráig a Sugás Áruház földszintjén levő HelpNet patika (telefon: 0367 802 977) teljesít szolgálatot.

Negyedik honismereti megyei kerékpártúra

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Háromszék Osztálya negyedik megyei honismereti kerékpártúráját szervezi meg a hét végén a következő útvonalon: Sepsiszentgyörgy—Árkos—Kőröspatak—Kálnok—Zalán—Oltszem—Bodok—Étfalva—Gidófalva—Martonos—Angyalos—Maksa—Réty—Magyarós—Lisznyó—Bikfalva—Uzon—Illyefalva—Sepsiszentkirály—Sepsiszentgyörgy. A túra hossza 110 km. Benevezési díj nincs, szállás a besenyői szabadidőközpontban. A résztvevőknek biztosított a kísérőautó, idegenvezetés, szállás (ellátás nélkül) és az emléklap. Iratkozni és érdeklődni ma 21 óráig lehet Kiss András Istvánnál a 0722 300 661-es telefonon.

Röviden

Erdélyi esztétikatábor. A sepsiszentgyörgyi képtárban ma 20 órától Ütő Gusztáv képzőművésszel beszélgetnek az esztétikatábor keretében.

Áramszünet. Kézdivásárhelyen ma 8.30—14 óráig az Ady Endre, a Kert és a Patak utcában, 11—14 óráig a Nagy Mózes, a Ráczok, a Bod Péter utcában, illetve az 53-as, 60-as, 61-es, 62-es, 63-as udvartérben szünetel az áramszolgáltatás.

Állástalálók klubja. Kézdivásárhelyen és környékén élő, negyven év feletti, tartós munkanélküliek számára ingyenes képzést indít a Caritas családsegítő szolgálata, amely fogódzókat nyújt a sikeres munkakereséshez, biztosítja az álláskeresés terén szükséges technikák átadását, változatos módszerek segítségével készségeket és ismereteket fejleszt. Érdeklődni és jelentkezni a hónap végéig lehet a 0733 009 632-es vagy a 0743 278 213-as telefonon.

XII. unitárius találkozó. A székelyudvarhelyi Belvárosi Unitárius Egyházközség szervezésében Szejkefürdőn tartják szombaton a tizenkettedik találkozót, melyen ünnepi beszédet mond Tódor Csaba homoródszentpáli lelkész.

A balkezesek világnapja. Egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére 1992-től tartják. A világon a balkezesek aránya ma 10—20 százalék, de minél messzebbre megyünk vissza az időben, annál több balkezest találunk. A balkezes gyermekeket sokáig erőszakosan próbálták átszoktatni a ,,szép kezükre". Szerencsére a világ nagy részén ez már a múlté, de a balkezesek társadalma most is egy olyan kisebbség, amely sok hátránnyal kénytelen szembenézni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-08-13: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, dédnagymama, testvér, anyós, rokon és jó szomszéd,
özv. BARA IGNÁCNÉ
SÓS MÁRIA
életének 74., özvegységének 26. évében 2010. augusztus 11-én hosszas szenvedés után elhunyt.
Temetése 2010. augusztus 14-én 14 órakor lesz a berecki ravatalozóháztól a berecki temetőben.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
A gyászoló család
4235014
2010-08-13: Sport - :

Sport

KSE—Sepsi FC 6—5
Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Kb. 100 néző. KSE: Buceleanu, Bartók—Gazda J., Kovács, Szurdu, Papp, Roman, Dobozi, Csulak, Szabó, Török, Dobra A., Dobra Sz. Sepsi FC: Kisgyörgy, Şerban, Bende, Bocz, Máte, Mánya, Nagy, Călugăru, Szabó, Farkas, Ráduly, Iacob, Ţicalo. Gólszerzők: Gazda J. (14., 21., 37.), Papp (25.), Dobra A. (28.), Căşuneanu (35.), illetve Mánya (7., 13.), Bende (15.), Szabó (18.), Máté (24.).