Hírsaláta

2010. augusztus 13., péntek, Belföld
BĂSE A RÁDIÓBAN. Mióta új emberek kerültek a közszolgálati tévé és rádió élére, Traian Băsescu gyakran jelenik meg a képernyőn, illetve nyilatkozik a rádióban.

Mondja a magáét, mert a riporterek egyszerű mikrofonállványok, az istenért fel nem tennének egy kellemetlen kérdést. Filozofálgathat tehát a hazaszeretetről, mely megújíthatná az országot, de hát hiánycikk ez is mifelénk, az adóról, melyet ki kell terjeszteni még a kis nyugdíjakra is, a demokrata liberálisok belső pártügyeiről, s nyugodtan kijelentheti, kirúgná Sever Voinescut, Radu F. Alexandrut vagy Cristian Predát, aki úton-útfélen bírálja mind a pártvezetést, mind a kormányt. Az elnök azt is elmondta, a képviselők saját érdekeiknek megfelelően osztják a pénzt, s kifejtette, nincs pénz templomépítésre, most az árvizek elleni gátak építésére kell koncentrálni — írja a Mediafax. Ez utóbbi kijelentése csak azért keltett feltűnést, mert 2009 végén, beiktatásakor még kezet csókolt a pátriárkának.

FOGYUNK, DE VAGYUNK. Bár a nemzetközi statisztikai intézetek ma is 21 millióra becsülik Románia lakosságát, a hazaiak azt állítják, 17,5 milliónál nem él több ember az országban. Az itthon maradottak száma is folyamatosan csökken: júniusban közel 1900 fővel lett kevesebb, mint egy hónappal korábban volt. A romániai magyarság számaránya ugyan nem változott, most is a lakosság 6,2 százalékát teszi ki, de lélekszámban már csak egymillió, egymillió-kétszázezer körül mozoghat. (Erdély Ma)

HA NEM FIZET, ELVESZIK. Ki nem fizetett adóhátralék vagy akár parkolási bírság esetén a polgármesteri hivatal figyelmeztetés nélkül vonhatja le bárki bankszámlájáról az összeget. Országszerte több ezer lakos ébredt arra, hogy kevesebb pénz van a számláján, ugyanis a pénzügyi hivatal megcsapolta a tartozás fejében. Miután lejárt a törvényben megszabott határidő a kötelezettségek kifizetésére, a polgármesteri hivatal automatikusan kényszervégrehajtást kezdeményez. Először felszólítást küldenek, majd tizenöt napra rá a bankszámlára utalt fizetésből vesznek el. Amennyiben valaki nem rendelkezik jövedelemmel, a tartozást javai lefoglalásával hajtják be. Gyakran azonban már felszólítást sem küldenek, ugyanis nem hoz eredményt. (Realitatea)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-08-13: Közélet - :

Toroczkai László listaveztő

A napokban újra a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökévé választott Toroczkai László vezeti a Jobbik Csongrád megyei közgyűlési listáját. Tóth Péter, a párt megyei elnöke szerint a megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának legfontosabb feladata a helyi szinten a Fidesz és az MSZP között létező nagykoalíciós együttműködés felszámolása lesz az októberi önkormányzati választások után.
2010-08-13: Belföld - Csinta Samu:

Belföldi hírek

Az RMDSZ-hez láncolta magát
Népviseletbe öltözött Szék községi férfi tegnap reggel odaláncolta magát a Kolozs megyei RMDSZ székházának bejáratához. Így tiltakozott az ellen, hogy kizárták a szövetségből, és nem jutott be a község helyi tanácsába, pedig a póttagok listáján szerepelt.