Toroczkai László listaveztő

2010. augusztus 13., péntek, Közélet

A napokban újra a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökévé választott Toroczkai László vezeti a Jobbik Csongrád megyei közgyűlési listáját. Tóth Péter, a párt megyei elnöke szerint a megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának legfontosabb feladata a helyi szinten a Fidesz és az MSZP között létező nagykoalíciós együttműködés felszámolása lesz az októberi önkormányzati választások után.

Toroczkai László kifejtette, hogy a HVIM továbbra is parlamenten kívüli erőként határozza meg magát, az önkormányzati munkában továbbra is részt kíván venni. A listavezető közölte: a közgyűlésben első lépésként javaslatot tesz arra, hogy a megye nevét hagyománytiszteletből változtassák Csongrád-Csanád-Torontálra. Hozzátette: az ebből fakadó költségek fedezetére felajánlja saját tiszteletdíját. Közlése szerint a soproni kékfrank mintájára — torontál néven — helyi pénz bevezetését is indítványozni fogja, amellyel a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok élénkítése érdekében a Vajdaságban és Temes megyében is lehetne fizetni. Toroczkai László fontosnak tartja egy, a tanyás területek közbiztonságát javító gyepűőrség létrehozását, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatását pedig a magyar családok számára ingyenessé tenné. Ehhez az anyagi fedezetet profitorientált rendezvények szervezésével teremtené meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-08-13: Közélet - :

Nemzeti rocknap az EMI-táborban

Hatalmas az érdeklődés a Gyergyószentmiklós melletti Hétvirág Panzió területén zajló 6. EMI-tábor rendezvényei iránt.
2010-08-13: Belföld - :

Hírsaláta

BĂSE A RÁDIÓBAN. Mióta új emberek kerültek a közszolgálati tévé és rádió élére, Traian Băsescu gyakran jelenik meg a képernyőn, illetve nyilatkozik a rádióban.