Pályázat erdősítésre és faültetésre

2010. augusztus 14., szombat, Közélet
Augusztus 16-tól, hétfőtől pályázni lehet az Országos Környezetvédelmi Alapnál faültetésre, erdősítésre, az október 1-jéig tartó kiírásra százmillió lejt fordítanak.

Olyan volt mezőgazdasági területek ültethetők be, amelyek más célra már nem használhatóak, sem kaszálónak, sem növénytermesztésre nem alkalmasak. Nagy József, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója lapunknak elmondta, önkormányzatok, közbirtokosságok, intézmények, erdőtulajdonosok pályázhatnak, magánszemélyek, kereskedelmi társaságok nem. Az eredményesen pályázó legtöbb 3,5 millió lejt kaphat, ebből a pénzből általában 7—15 hektárnyi erdő ültethető. Fontos, hogy az érdekeltek minél hamarabb letegyék iratcsomóikat — hangsúlyozta Nagy József. A kiírásról további részletek a környezetvédelmi alap honlapján (www.afm.ro) találhatók. (mol)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1409
szavazógép
2010-08-14: Közélet - Tóth László:

Bemutatkozott a Gosp-Com Kft. új igazgatója

Kézdivásárhelyen az augusztusi soros tanácsülésen tegnap bemutatkozott a Gosp-Com Kft., a helyi hulladékgazdálkodási vállalat új igazgatója.
2010-08-14: Közélet - :

Eltörlik a kamatadót

Kézdivásárhelyen a tegnapi tanácsülésen a városatyák döntöttek, hogy a természetes személyek esetében is eltörlik az adóhátralék utáni kamatot azok részére, akik a helyi adójukat kifizetik október végéig.