Sport

2010. augusztus 14., szombat, Sport

Másoknak szólt a himnusz az úszó EB 5. napján

A pénteki versenynapot szerényen kezdtük, a női szinkrontoronyugrók ugyan bejutottak a döntőbe, de ott már nem tudtak önmaguk fölé nőni, a magyar duó hatodik, a román a nyolcadik helyen zárt.

Női szinkrontoronyugrás: 1. Christin Steuer, Nora Subschinski (német) 319,68 pont, 2. Julija Prokopcsuk, Aljona Csaplenko (ukrán) 306,30 p., 3. Monique Gladding, Megan Sylvester (brit) 300,66 p... 6. Reisinger Zsófia, Kormos Villő (magyar) 277,74 p... 8. Corina Popovici, Mara Aiacoboae (román) 275,22 p. Érmes reményeink tehát kitolódtak az úszóversenyekre. Mindjárt az első számban — férfi 800 m gyors — két magyar is rajtolt, Gyurta Gergely és az éremesélyes Kis Gergő. Sajnos, ezt az esélyt nem tudta éremre váltani, a negyedik lett. Férfi 800 m gyors: 1. Rouault Sebastien (francia) 7:48,28 p., 2. Kubusch Christian 7:49,12 p., 3. Pizatti Samuel (olasz) 7:49,94 p., 4. Kis Gergő (magyar) 7:51,93 p... 8. Gyurta Gergely (magyar) 7:59,95 p. A régi ,,magyar számban", a női 200 m mellen orosz aranyérmest köszönthetett Európa, méghozzá Európa-bajnoki csúccsal. Női 200 m mell: 1. Csajun Anasztaszija (orosz) 2:23,50 — Eb-csúcs, 2. Nordestam Sara (norvég) 2:24,42 p., 3. Pedersen Rikke (dán) 2:24,99 p. A férfiak villámszámában a 100 m gyorson a papírforma igazolódott, a francia Bernard megvédte bajnoki címét egy rendkivúl szoros küzdelemben. Férfi 100 m gyors: 1. Bernard Alain (francia) 48,49 mp, 2. Lagunov Jefvgenyij (orosz) 48,52 mp, 3. Meynard William (francia) 48,56 mp. Ez a nap aligha hoz magyar érmet, hiszen már csak egy döntő van hátra, a női 100 m pillangó Dara Eszterrel. Eszter nem éremesélyes, pontszerzése is bravúrnak számítana... Nos, Eszter a rajt után ,,bele is dobta" a küzdelembe mind a tizenhat évét, de ez ebben a mezőnyben csak a hatodik helyhez volt elegendő. Ezért is bravó, Eszter! Női 100 m pillangó: 1. Sjöström Sarah (svéd) 56,32 mp, 2. Halsall Francesca (brit) 57,40 mp, 3. Alshammar Therese (svéd) 57,80 mp… 6. Dara Eszter (magyar) 58,79 mp. Ma tehát másoknak szólt a himnusz. (-ros)

Sakk

Szerdán a sepsiszentgyörgyi városi tanács gyűléstermében a helyi Szentgyörgy Lovag Sakk-klub szervezésében sakkszimultánra került sor. A bemutató jellegű megmérettetésen Sükösd János sakkmesterjelölt és László Zoltán, a klub elnöke tizenkét asztalon játszott fiatal sakk-kedvelőkkel. A szimultán végeredménye: tíz győzelem és két döntetlen. A sakk-klub meghívottja Kertész Ferenc FIDE-mester volt, aki maga is asztalhoz ült, és négy mérkőzést játszott egyszerre. Mindenki meglepetésére a FIDE-mestert a fiatal Mihai Bujancának egyszer sikerült legyőznie. Gratulálunk Mihainak, és csak így tovább! Vasárnap 10 órától Csernátonban kerül sor a hagyományos Kertész Kupára.

Labdarúgás

Az I. liga negyedik fordulójának mérkőzései: ma Unirea Urziceni—Kolozsvári U (18.30 óra, DigiSport), FC Vaslui—Brassói FC (20.30 óra, DigiSport); vasárnap Gázmetán—Sprotul Studenţesc (18 óra, GSP TV), Dinamo—Rapid (20 óra, DigiSport), Craiova—Temesvári FC (22 óra, DigiSport); hétfőn Galaci Oţelul—Marosvásárhely (18 óra, GSP TV), Steaua—Victoria Brăneşti (20.30 óra, Antena 1). A Kolozsvári CFR—Astra és a Beszterce—Padurii mérkőzés lapzárta után ért véget.

MSC—Resicai ISK

férfi kézilabda meccs előzi meg — 15 órától — a női kézilabda torna ma 17 órakor kezdődő mérkőzéseit: Kadettválogatott—Ploieşti és Rulmentul—MSC.

Valentino Rossi vasárnap beszél jövőjéről

A gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Cseh Nagydíja után árulja el a MotoGP-ben címvédő Valentino Rossi, hogy hol folytatja pályafutását 2011-től. A 31 éves olasz versenyzőnek a szezon végén jár le jelenlegi szerződése a Yamahánál, s a Ducati istálló korábban már jelezte, hogy szeretné leigazolni a kilencszeres világbajnok sztárt. Szakértők szerint nagyon valószínű, hogy Rossi a jövő évtől a Ducatinál versenyez majd, miután kijelentette, hogy sem a Forma—1-ben, sem a raliban nem szeretne rajthoz állni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
* Az árkosi Szentkereszty-kastély kápolnájában Nagyboldogasszony tiszteletére ma 19 órától rendkívüli hangversenyt tartanak. Az Árkosi Művelődési Központ Sepsiszentgyörgyről autóbuszt biztosít a koncertre, indulás 18.30 órakor a Tamási Áron Színház elől. Belépő: 4 lej.
2010-08-14: Kiscimbora - :

Ferences István: Tündérerdő

Ragyog a nap,
kék az égbolt,
itt a nyár,
a Hargitán
van egy erdő,
engem vár.