Kovásznán kész tényekre szavaztak

2010. augusztus 17., kedd, Közélet

Jóváhagyta Kovászna városának tanácsa tegnap az idei városnapokra érvényes területfoglalási díjakat, az illetékek megszabásánál figyelembe vették a különböző kereskedelmi tevékenységek által várható bevételeket.

A tanácshatározat-tervezet tárgyalásakor több javaslat is elhangzott: Dorel Lungu ajánlotta, egységesítsék az árakat, négyzetméterenkénti díjat szabva meg. Gyerő József egyetértett ezzel, hozzáfűzve, hogy lépcsőzetesen kellene megszabni az árakat, kedvezményt adva azoknak, akik nagyobb területet foglalnak el. Többen hozzászóltak még a tervezethez, ám végül kiderült: némely árusokkal már közölték a határozattervezetben megszabott árakat, így ezek módosítására nincs lehetőség. Nicolae Enea tanácstag kifejtette: nem ez az első eset, hogy a tanácstagokat kész tények elé állítják, és csak a szavazatukat kérik, figyelmen kívül hagyva véleményüket. (bokor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-08-17: Közélet - :

Vajdaságiak Felső-Háromszéken

Holnap délután a Karitas Alapítvány meghívására ötven vajdasági, zömében adai és zentai nagycsaládos érkezik Bélafalvára, akik kézdiszéki családoknál szállnak meg.
2010-08-17: Közélet - :

Erdély Arca — lezárult a szavazás

Augusztus 15-én lezárult a szavazás, és kialakult az Erdély Arca 2010 szépségverseny elődöntős mezőnye.