Erdély Arca — lezárult a szavazás

2010. augusztus 17., kedd, Közélet

Augusztus 15-én lezárult a szavazás, és kialakult az Erdély Arca 2010 szépségverseny elődöntős mezőnye.

Ötven lány jutott be, közülük harmincat a netzsűri választott ki, tízen-tízen pedig a net- és SMS-szavazásos toplista alapján kerültek az elődöntőbe. A versenynaptárban tíznapos szünet következik, ez idő alatt az elődöntős lányok visszaigazolása és ellenőrzése zajlik. Ezután közlik az ötven elődöntős lány nevét. Szeptember elsején pedig kiderül, melyik tizenkét lány jut tovább. A szeptember 2—10. közötti felkészítő táborozást követően a szépségverseny döntőjére a kézdivásárhelyi Vigadóban szeptember 10-én kerül sor. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-17: Közélet - :

Kovásznán kész tényekre szavaztak

Jóváhagyta Kovászna városának tanácsa tegnap az idei városnapokra érvényes területfoglalási díjakat, az illetékek megszabásánál figyelembe vették a különböző kereskedelmi tevékenységek által várható bevételeket.
2010-08-17: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Csomakőrösi Csoma Sándor tér
Micsoda összhang, micsoda arányok Csomakőrös központjában, a kis téren, amelyen a Kőrösi Csoma Sándor korát idéző, a település lakosainak számát tekintve éppen megfelelő nagyságú református templom áll, előtte a koronájával a templomtorony magasságába emelkedő, hatalmas hársfa, ezek együttes üzenete: a hit meg a természet nagysága, amelynek óvó, megtartó szeretetében és biztonságában oltalmat keres a klasszicizált ihletésű Csoma Sándor-szobor. Ezt a harmóniát csak részben zavarja az utcai beton villanyoszlop érdes gorombasága, és a Csoma Sándor-emlékszoba bejárata is lehetne a kis tér szépségéhez igazított.
Kép és szöveg: Sylvester Lajos