Román kémet fogtak Oroszországban

2010. augusztus 17., kedd, Világfigyelő

Moszkvában elfogták a román titkosszolgálat egy munkatársát, aki diplomataként dolgozott Oroszországban — közölte tegnap az Interfax hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztályának közlésére hivatkozva.

Az FSZB később bejelentette, hogy az illetőt nemkívánatos személlyé nyilvánították, és 48 órán belül el kell hagynia Oroszországot. Az orosz külügyminisztérium diplomáciai csatornákon tiltakozott a román félnél, amiért az illető diplomata státusával nem összeegyeztethető tevékenységet folytatott. Gabriel Grecu a moszkvai román nagykövetségen első titkári beosztásban, diplomataként dolgozott. Az FSZB közleménye szerint a román külső hírszerzés munkatársát tegnap fogták el, amikor katonai jellegű titkos adatokat akart átvenni egy orosz állampolgártól. ,,A felderítőtől a kémfelszereléshez tartozó eszközöket koboztak el, amelyek teljes mértékben leleplezik az oroszországi Föderáció ellen folytatott ellenséges tevékenységét" — szól a közlemény.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-08-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, testvér, após, nagytata, dédnagytata, rokon, jó szomszéd, a sepsibesenyői
PÁLL JÓZSEF
életének 93. évében csendesen elhunyt.
Temetése 2010. augusztus 18-án 15 órakor lesz a családi háztól.
Emléke szívünkben örökké élni fog.
A gyászoló család
6478
2010-08-17: Világfigyelő - :

Moszkvában javul a szmoghelyzet

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök tegnap egy mocsár elárasztását tekintette meg Moszkva mellett. Dmitrij Medvegyev államfő megígérte, hogy a tűzkárokat az utolsó fillérig megtéríti az állam. Moszkvában délutánra felszívódott a füstköd, és érezhetővé vált az előre jelzett nagy vihar előszele.