Mi, hol, mikor?

2010. augusztus 18., szerda, Mi, hol, mikor?

Sugásfürdő közelében hétfőn a Készenléti Felügyelőség szakemberei egy fel nem robbant II. világháborús bombát találtak, amit hatástalanítottak.

Hitvilág

* A sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban pénteken a 18 órai szentmise után egyházalapító királyunkra emlékeznek, díszbeszédet mond ft. Pakó Benedek kanonok, nyugalmazott lelkész. Kérik azokat, akik részt vesznek az ünnepségen, helyezzenek el egy szál virágot a Szent István-szobornál. (józsa)

* A kálnoki református egyházközség mától vasárnapig naponta 9 órától vakációs Biblia-hetet szervez, melyre szeretettel várják a gyerekeket.

Közlekedés

Súlyos baleset. Kézdivásárhelyen hétfőn dél körül a sepsiszentgyörgyi K. Áron (23) egy szupermarket udvaráról figyelmetlenül hajtott ki, és összeütközött egy szabályosan közlekedő, Csernáton felé haladó személygépkocsival. A balesetben ketten súlyosan megsérültek, egy személy kisebb horzsolásokkal megúszta. Az ügy kivizsgálása folyamatban.

Büntetések. Hétfőn a közlekedésrendészek az ellenőrzések során 38 esetben róttak ki büntetést a közlekedési szabályok megsértéséért, egy személynek meghatározatlan időre felfüggesztették a hajtási jogosítványát.

(Rendőrségi tájékoztató)

Kékfény

Lopások. A bardoci rendőrségen jelezték, hogy hétfőn ismeretlen tettesek egy erdőfülei vegyesboltból tíz csomag cigarettát vittek el. A nyomozás során megkerült a tettes, N. Attila (20), akinél megtalálták az árut újabb tíz doboz társaságában, amit egy olaszteleki üzletből emelt el. * Egy sepsiszentgyörgyi központi gyógyszertárból hétfőn kozmetikai termékeket próbált ellopni két fiatal lány 90 lej értékben, de rajtakapták őket.

(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden

Jogi tanácsadás. Balogh Klára jogtanácsos szerkesztőségünkben (az új székházban, a kultúrpalotától jobbra) ma 13—15 óráig várja a jogi tanácsot igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.

Útlezárás és -javítás. A héten közművesítési munkálatok miatt Sepsiszentgyörgyön lezárják a Palló utcának a Kálvin tér és a Debren-patak közötti szakaszát, ugyanakkor péntekig naponta 7—17 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 1-es tömbház mögötti részen aszfaltozzák az úttestet és a járdát. Kérik az autósokat, hogy ez idő alatt ne parkoljanak és ne hagyjanak autókat az említett szakaszon.

Áramszünet. Étfalvazoltánban ma 9—15 óráig, valamint Kézdivásárhelyen az Ady Endre, a Kert és a Patak utcában 8.30—14 óráig, illetve Vargyason (a központban) 8–14 óráig szünetel az áram.

Pontosítás. A Kalejdoszkóp magyar—angol kulturális folyóirat hétfői lapszámunkban megjelent ismertetőjében szeptember 12-ére beharangozott Irodalmi Kávézó nem a budapesti, hanem a torontói Magyar Ház Mátyás-pincéjében lesz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-08-17: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

Az EU az állampolgársági ügyekről
Nem foglal állást az Európai Unió arról, hogy egy-egy tagország milyen feltételekkel és kinek adja meg saját állampolgárságát, mert ez nemzeti hatáskörbe tartozik — erősítette meg az Európai Unió végrehajtó szervének álláspontját tegnap a testület egy szóvivője. A bizottság szokásos napi brüsszeli sajtótájékoztatóján a szóvivő arra a kérdésre válaszolt, nem aggódik-e az EU, amiért Románia állampolgárságot ad több ezer moldovainak, akinek hazája még nem tartozik az unióhoz. Minden egyes tagország maga jogosult dönteni az állampolgárság kérdéséről, ezt az Európai Bíróság is több ítéletében megerősítette már — emlékeztetett a szóvivő.
2010-08-18: Sport - :

Sport

Kertész Kupa
Vasárnap Csernátonban rendezték meg a már hagyományossá vált sakk Kertész Kupát. A viadalon megyénk nyolc helységéből huszonhat versenyző vett reszt. A dobogósok: 1. Vass Gábor 7 pont, 2. Kiss Zsolt 7 p., 3. Bakk Attila 6,5 p. Szombaton 10 órától Szotyorban kerül sor a Kulcsár György-emlékversenyre. A megmérettetés szervezői minden sakkbarátot szeretettel várnak.