Költözik a rendőrségA csendőrlaktanyához kell menni

2010. augusztus 19., csütörtök, Közélet

A megyei rendőrség összes operatív osztálya átköltözik a Kovászna Megyei Dózsa György Csendőr-felügyelőség épületeibe. Jeleztük, hogy hétfőtől a sepsiszentgyörgyi kapitányság, valamint a megyei rendőrség három részlege, a közrendészet, a bűnügyi nyomozóosztály és a fegyverekkel, lőszerekkel foglalkozó részleg átköltözött.

A héten a gazdasági rendőrség, a bűnügyi rendőrség (a helyszínelő, nyomelemző részleg), valamint a személyi operatív nyilvántartó és erkölcsi bizonyítványokat kibocsátó iroda kerül új székhelyére. Utóbbi még egy ideig a régi, Kossuth Lajos utcai székhelyen is átvesz kérvényeket. Idő kérdése, és a vezérkar is átteszi székhelyét a csendőrlaktanya épületébe. A parancsnok és helyettesei egyelőre még a Kőrösi Csoma Sándor utcai székhelyen tartják a fogadóórákat. A sepsiszentgyörgyi rendőrséghez, valamint a szakosztályokhoz folyamodóknak a Cezar Bolliac utcai új székhelyre kell menniük. A megyeszékhelyi kapitányság a kapusszoba melletti épületszárnyban rendezkedett be, a megyei rendőrség operatív osztályai a csendőrlaktanya legnagyobb épületének felét foglalják el. A túlméretezett kaszárnya e részében a bukaresti Mihai Viteazul Csendőrtisztképző főiskolája nyitott részleget. Itt működik a pszichopedagógia kar, ám kiderült, túl nagy neki az épület. A rendőrség számára építendő új székház munkálatai leálltak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-08-19: Közélet - Bokor Gábor:

A városházán nincs elbocsátás, csak vita (Kovászna)

Megszavazta Kovászna város helyi tanácsa a polgármesteri hivatal új szerkezeti felépítését. Ennek következtében 39 állás szűnt meg, ebből 19 közhivatalnoki, 20 szerződéses — valamennyi betöltetlen, így senki nem marad munka nélkül a városházán. Sőt, még így is maradtak betöltetlen állások, ezekre viszont nem alkalmazhatnak.
2010-08-19: Közélet - Fekete Réka:

Perel a TESA szakszervezet

A kórházakban dolgozók nem közalkalmazottak, ezért a kormány nem rendelkezhet fizetésük csökkentéséről — állítja a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház TESA szakszervezete, amely emiatt pert indít a munkáltató ellen.