KovásznaA városházán nincs elbocsátás, csak vita

2010. augusztus 19., csütörtök, Közélet

Megszavazta Kovászna város helyi tanácsa a polgármesteri hivatal új szerkezeti felépítését. Ennek következtében 39 állás szűnt meg, ebből 19 közhivatalnoki, 20 szerződéses — valamennyi betöltetlen, így senki nem marad munka nélkül a városházán. Sőt, még így is maradtak betöltetlen állások, ezekre viszont nem alkalmazhatnak.

A mezőgazdasági irodában két állást szüntettek meg, egyetlen személynek kell ellátnia az iroda teljes feladatkörét. Ez ellen szólalt fel Domaházi János tanácstag, kifejtve, hogy a mezőgazdasági iroda az egyik legforgalmasabb, legtöbb feladattal megbízott a városházán, így alkalmazásra lenne szükség. Több tanácstag egyetértett vele, Nicolae Enea az állások megtartását vélte helyesnek, ezek egyike és a jegyzői irodánál felszámolásra javasolt helyett a gazdasági igazgatóságon levő végrehajtó igazgatói és helyettesi — szintén be nem töltött — munkahelyeket javasolta felszámolásra. ,,Értelmetlen ez a két vezetői poszt, amikor a gazdasági igazgatóságnak már úgyis van egy vezetője — érvelt. — Talán valakiknek segíteni kell ezekkel a jól fizetett állásokkal" — hangoztatta.

Vasilica Enea jegyzőnő így válaszolt: a polgármesterrel mérlegelte, honnan vágjanak le munkahelyeket, és így döntöttek. A további viták végére Ferencz Botond felszólalása tett pontot: ,,Uraim, miről beszélünk itt? Ezekre a posztokra úgysem lehet senkit alkalmazni, értelmetlen tehát a vita."

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-08-19: Közélet - Fekete Réka:

Bezárnak két iskolát és egy óvodát

Ősztől nem lesz elemi iskolája Lisznyópataknak és óvodája Uzonfüzesnek, valamint bezárják a csernátoni 3-as iskolát. A gyermekeket mindhárom esetben a községközpontba szállítják iskolabusszal.
2010-08-19: Közélet - Szekeres Attila:

A csendőrlaktanyához kell menni (Költözik a rendőrség)

A megyei rendőrség összes operatív osztálya átköltözik a Kovászna Megyei Dózsa György Csendőr-felügyelőség épületeibe. Jeleztük, hogy hétfőtől a sepsiszentgyörgyi kapitányság, valamint a megyei rendőrség három részlege, a közrendészet, a bűnügyi nyomozóosztály és a fegyverekkel, lőszerekkel foglalkozó részleg átköltözött.