Mi, hol, mikor?

2010. augusztus 20., péntek, Mi, hol, mikor?

Szent István-napi ünnepségek Háromszéken

* A perkői kápolnánál a Szent István-búcsús szentmise ma 12 órakor kezdődik Drócsa László kézdikővári plébános celebrálásával, a zarándoksereg 11 órakor indul a kézdiszentléleki kerített templom elől. 16 órakor a perkői szabadtéri színpadon fellép a budapesti Eötvös Kórus, majd az immár hagyományos néptáncfesztivál következik, 20.30 órakor pedig a Kormorán Memory Band koncertezik. A perkői őrtűzgyújtásra 22 órakor kerül sor.

* Sepsiszentgyörgyön ma 17 órától a hősök temetőjében a Vitézi Rend Erdélyi Törzskapitánysága a Rend alapításának 90. évfordulóján emlékművet állít. Az avatóünnepségen jelen lesz Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere. A belvárosi katolikus templomkertben a 18 órás szentmise után egyházalapító királyunkra emlékeznek, díszbeszédet mond ft. Pakó Benedek kanonok, nyugalmazott lelkész. Kérik mindazokat, akik részt vesznek az ünnepségen, helyezzenek el egy szál virágot a Szent István-szobornál.

* Mikóújfaluban a katolikus templomban ma 17 órától tartja ezüstmiséjét Simó Gábor plébános, szentbeszédet mond Szilágyi Lőrinc esperes.

* Kovásznán a katolikus templomban vasárnap 10 órától az idősekre emlékeznek, 12 órától a búcsús szentmisén beszédet mond Takács Dezső plébános.

* Sepsiszentkirályban a református templomban szombaton 10 órától ökumenikus istentisztelet, igét hirdet Bustya János lelkész, majd felavatják a falu címeres zászlóját. Vasárnap 11.30 órától a katolikus kápolnában búcsús szentmisén Kacsóh Sándor plébános mond beszédet.

* Árkoson vasárnap 16 órától emlékeznek a kápolna védőszentjére, szentbeszédet tart Hajdú János főesperes.

Hitvilág

* Kézdivásárhelyen vasárnap 11.30 órától unitárius istentisztelet lesz az evangélikus templomban. A református egyházközség vasárnap 18.30 órától tartja a Kálvin Központi Esték legközelebbi rendezvényét az imateremben. Az est meghívottjai: Kertész Mária és Kertész Tibor.

* Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református gyülekezet lelkészi lakásában hétfőn 10 órától vakációs bibliahét kezdődik. Mottó: Jertek, ünnepeljünk!

Tánc

A Roll Dance Budapest Kombitánc Együttes kerekes székes együttese erdélyi körútja során szombaton 21 órától a sepsiszentgyörgyi Kisstadionban lép fel, a belépés ingyenes. Háromnapos itt-tartózkodásuk alatt a Sepsiszentgyörgyi Mozgássérültek Egyesületének vendégei lesznek, több közös foglalkozáson vesznek részt.

Felvételi technikumba

Szeptember 1—10. között lehet iratkozni a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben induló titkársági, illetve könyvtáros technikumi osztályba. Érdeklődni a 0267 361 958-as telefonon lehet, további információk a www.bodpetertk.ro honlapon.

Ügyeletek

Gyógyszertár. Sepsiszentgyörgyön mától csütörtökig naponta 20―8 óráig a Romulus Cioflec utcai Catena patika (telefon: 0367 804 709) teljesít szolgálatot.

Fogászat. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Dezső Csaba (telefon: 0267 351 069), szombaton 13―15 óráig a Kőrösi Csoma Sándor utca 36. szám alatti rendelőjében dr. Mikó Mária teljesít szolgálatot.

Röviden

Útlezárás és -javítás. A Kálvin tér és a Debren-patak közötti szakaszon ma lezárják a forgalmat, szintén ma 7—17 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 1-es tömbház mögötti részen aszfaltozzák az úttestet és a járdát. Kérik az autósokat, hogy ez idő alatt ne parkoljanak, és ne hagyjanak autókat az említett szakaszon.

Áramszünet. Sepsiszentgyörgyön ma 8—15 óráig a Kós Károly, a Patak, a Dózsa György és a Zöld Péter utcában, Étfalvazoltánban ma 9—15 óráig, valamint Kézdivásárhelyen az Ady Endre, a Kert és a Patak utcában 8.30—14 óráig, illetve Vargyason (a központban) 8—14 óráig, holnap 8—14 óráig Fülében (a központban) szünetel az áramszolgáltatás.

Nomád lovastábor. Egyhetes lovastábor indul hétfőn a Vargyas-szorosban, a lovagláson kívül barlangászattal és sziklamászással is megismerkedhetnek a gyermekek. Érdeklődni a 0743 987 405-ös telefonon.

Szüreti bál. A fotosmartonosi kultúrházban szombaton 21 órától szüreti bált tartanak, melyre minden érdeklődőt várnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-08-20: Apróhirdetések - :

Apróhirdetések

Első osztályú garzonlakás 65 000 lejért eladó. Csere is érdekel két-, háromszobás lakásra. Telefon: 0727 306 626.
4235961
Cófalva 53. szám alatt családi ház eladó. Telefon: 0754 045 210.
4235040
2010-08-20: Sport - :

Sport

Vasárnap triatlon
Vasárnap rangos triatlonversenyre kerül sor Sepsiszentgyörgyön a Tri-Aluta Sportklub rendezésében.