Mi, hol, mikor?

2010. augusztus 21., szombat, Mi, hol, mikor?

Zene

* A sepsiszentgyörgyi Erzsébet park zenepavilonjában vasárnap 12 órától az újtusnádi fúvószenekar koncertezik. Vezényel: Biczó János.

* A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban augusztus 26-án 19 órától Veszprém város vegyes kara ad hangversenyt, vezényel Erdélyi Ágnes.

Tánc

A sepsiszentgyörgyi Kisstadionban ma 21 órától az Erdélyben turnézó Roll Dance Budapest Kombitánc Együttes kerekes székes együttesét láthatják. A belépés ingyenes.

Pályázat

Az Erdélyért Alapítvány pályázatot hirdet alapítványi ösztöndíjra, melynek célja az erdélyi, magyar anyanyelvű fiatalok magyarországi felsőfokú tanulmányainak támogatása. Pályázati feltételek: állandó lakhely Erdély valamelyik helységében, magyar anyanyelv, magyarországi felsőfokú tanintézménybe nyert felvétel legkésőbb a beadási határidőig. Amennyiben a pályázó nem az első félévet kezdi, akkor a már befejezett félév vagy félévek tanulmányi eredményével pályázik. Fontos a pályázati anyag határidőre történő beadása, melynek a részvételi feltételeket igazoló iratok másolatán kívül önéletrajzot és részletes programot kell tartalmaznia a pályázó elképzeléseiről az ösztöndíj felhasználását illetően és a diplomaszerzés utáni terveivel kapcsolatban. A beadott pályázatokat háromtagú kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj éves összege 140 000 forint. A pályázati kérelmet postán 2010. szeptember 30-ig kell feladni az alapítvány címére: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 144/b, telefon: (36-1)32 59 485, honlap: www.erdelyertalapitvany.hu, e-mail: info@erdelyertalapitvany.hu.

Fogadj örökbe egy kutyust!

A Nez Perce Állatvédő Egyesület örökbefogadási kampányt indít a szépmezői kutyamenhely lakói számára Minden héten egy kutyus címmel. Az örökbefogadásra előkészített kutyák megkaptak minden oltást és féregtelenítő kezelést, egészségügyi könyvük van, és embertársasághoz szokottak. Érdeklődni az adapost@asociatianezperce.ro e-mail címen lehet.

Ügyeletek

Gyógyszertár. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8—12 és 16—20 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Dona 2. (telefon: 0267 312 302), csütörtökig naponta 20―8 óráig a Romulus Cioflec utcai Catena (0367 804 709), Kézdivá­sárhelyen szombaton és vasárnap 9—12 és 16—20 óráig, illetve éjszaka a Dona, hétfőtől a Salix (0267 364 974), Kovásznán szombaton 8—13, vasárnap 8—12 óráig a Farmacom patika teljesít szolgálatot.

Fogászat. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Dezső Csaba (telefon: 0267 351 069), szombaton 13―15 óráig a Kőrösi Csoma Sándor utca 36. szám alatti rendelőjében dr. Mikó Mária teljesít szolgálatot.

Röviden

EKE-túra. A háromszéki EKE vasárnap a Királykő I.-re szervezi sziklatúráját a következő útvonallal: Lándzsás sziklavölgy—Zárt tisztás (1950 m), a Déli gerincre kimenetellel a jobb oldali Emilian C.-variánson (nehézség: 1B). Megközelítés személygépkocsikkal. Az útvonal nagy része sziklás terep, ezért fontos a megfelelő lábbeli és a magashegyi öltözék. A felszerelés biztosított (kötél, szeg stb.). Indulás vasárnap reggel 5 órakor a Mol-benzinkúttól. Érdeklődni Jártó Gábornál a 0721 599 292-es telefonon.

Nomád lovastábor. Egyhetes lovastábor indul hétfőn a Vargyas-szorosban, a lovagláson kívül barlangászattal és sziklamászással is megismerkedhetnek a gyermekek. Érdeklődni a 0743 987 405-ös telefonon lehet.

Áramszünet. Kézdivásárhelyen az Ady Endre, a Patak és a Kert utcában jövő héten naponta 8.30—14 óráig, Nagyajtán hétfőn és kedden 9—16 óráig szünetel az áramszolgáltatás.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1409
szavazógép
2010-08-21: Közélet - Mózes László:

Külföldi hírek

A svájciak visszaállítanák a halálbüntetést
A halálbüntetés visszaállítását kezdeményezik Svájcban a gyilkossággal végződő szexuális bűntettek esetében. A népszavazás kezdeményezőjének képviselője, Marcel Graf tegnap bejelentette, hogy négy héttel ezelőtt nyújtották be a referendumot engedélyeztetésre.
2010-08-21: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Vasárnap triatlon
Holnap rangos triatlonversenyre kerül sor Sepsiszentgyörgyön a Tri-Aluta Sportklub rendezésében.Vasárnap csak 14 órakor nyit a városi strand, ugyanis 10 órától itt rendezik az úszást. Kérik a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy ma estétől vasárnap 14 óráig ne parkoljanak a Sport utca strand felőli oldalán. Azok az utcák — 1918. December 1., Gróf Mikó Imre —, ahol a verseny kerékpározó- és futórészét rendezik, szintén le lesznek zárva. Szíves megértésüket és elnézésüket kérik a rendezők. (á)