Bezárják a köpeci öregotthont

2010. augusztus 21., szombat, Közélet
Szeptember elsejétől 115-tel csökken a baróti önkormányzatnál, illetve az alárendeltségébe tartozó intézményeknél a munkahelyek száma.

Az alkalmazottak közül azonban csak negyvenegynek kell távoznia, a többi be nem töltött állás. A munka nélkül maradók közül legtöbben a köpeci öregotthontól távoznak, de a szociális program keretében alkalmazott, a falvak őrzésével megbízott vagy részmunkaidőben dolgozó személyzetet is elbocsátanak. Az alkalmazottak végzettsége, szociális helyzete és szakmai tevékenysége is számított az elbocsátandók kiválasztásakor, mindegyikük egyhavi fizetést kap végkielégítésként

Nagy István polgármester elmondása szerint az elmúlt években a hivatal több, nem kötelező jellegű szolgáltatást is bevezetett, így elsősorban azok számát csökkentették most. E folyamat részeként számolják fel a köpeci öregotthont. A bentlakókkal már felmondták a szerződést, megpróbálnak mindenkit hazaküldeni, akinek pedig nincs hozzátartozója, otthona, annak a hivatal kidolgoz valamilyen gondoskodó megoldást. A polgármester elmondta, reméli, az intézmény bezárása nem végleges, ha javul a gazdasági helyzet, támogatná újraindítását. Az ingatlan tulajdonosával, a köpeci református egyházzal már tárgyalnak, ám az általuk kért hatszázezer lejes ár meghaladja az önkormányzat pénzügyi erejét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-21: Közélet - :

Az országépítő ünnepe a Kárpát-medencében

Ünnepelt Erdély
Kolozsváron már csütörtökön megkezdődött a 12. Szent István-napi Néptánctalálkozó. Idén újdonság, hogy spanyolországi baszk és mexikói tánccsoportok is bemutatkoznak, a fesztivál hat napja alatt kilenc ország mintegy 360 hagyományőrző fiatalja lép fel. A szervezők úgy látják, a fesztivál mára az egyik legrangosabb Kárpát-medencei Szent István-napi rendezvénnyé fejlődött. Kolozsváron egyébként tegnap este a Főtéren, a Mátyás szobor előtti nagy színpadon az István, a király rockoperát követhették óriás kivetítőn az érdeklődők.
2010-08-21: Közélet - Farkas Réka:

Tűzvédelmi ellenőrzés kórházban, iskolákban

Már jövő héten megkezdik a háromszéki egészségügyi intézmények tűzvédelmi ellenőrzését. A minisztériumi rendelkezések még nem érkeztek meg, de a megyei közegészségügyi igazgatóság és a Készenléti Felügyelőség (ISU) egyeztetett a közös ellenőrző csapatok létrehozataláról.