Rajzfilmtábor Háromszéken

2010. augusztus 21., szombat, Közélet

Kell hozzá egy jó ötlet, aztán papír, színes ceruza, fényképezőgép, számítógép. És máris kész a rajzfilm ― gondolhatja az, kinek soha nem adatott meg betekinteni egy ilyen alkotás elkészítési folyamatába.

Holott a papír s ceruza mellé szükségeltetik némi rajztudás, rengeteg türelem (hiszen a mozgásokat sorra újra kell rajzolni) s végül számítógépes programkezelői tudás ― hogy mindez együtt lehessen, arra szolgált a múlt héten a felsőcsernátoni Hanna Panzió­ban zajló aniMéter Alkotótá­bor. Ez volt az első rajzfilmkészítő tábor Háromszéken, jóllehet 2008-ban már megelőzte egy műhelymunka, melyet a sepsiszentgyörgyi származású, jelenleg a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen tanító Balázs Zoltán képzőművész szervezett. A mostani tábor is az ő irányításával zajlott. Az öt résztvevő zöme „első filmes", alkotásaikat október végén a Cabiria Filmklub szervezésében immár évek óta Sepsiszentgyörgyön is megtartott animáció világnapján nézheti meg a nagyközönség. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-08-21: Közélet - Farkas Réka:

Tűzvédelmi ellenőrzés kórházban, iskolákban

Már jövő héten megkezdik a háromszéki egészségügyi intézmények tűzvédelmi ellenőrzését. A minisztériumi rendelkezések még nem érkeztek meg, de a megyei közegészségügyi igazgatóság és a Készenléti Felügyelőség (ISU) egyeztetett a közös ellenőrző csapatok létrehozataláról.
2010-08-21: Közélet - Hecser László:

Unitárius fiatalok a vallásról, létről, művészetről

Hol van jelen mindennapjainkban, kultúránkban, tudományainkban Isten, miként viszonyulunk hozzá, hogyan éljük meg vallásosságunkat — többek között ezekre a kérdésekre kerestek s kaptak részben választ a Vargyason szervezett XXXIV. Erdélyi Unitárius Ifjúsági Konferencia résztvevői.